Pentagon vytvoril tajnú armádu. Operuje po celom svete a nespadá pod nikoho
18 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Americké ministerstvo obrany vyvíja tajné jednotky. Cieľom je, aby USA menej upozorňovali na svoje aktivity na medzinárodnej scéne, píše časopis Newsweek. Avšak, tajná armáda v počte 60 000 ľudí už nie je žiadna „sranda“.


„Počet tajných jednotiek amerického ministerstva obrany, ktoré sú mimo kontroly iných orgánov, dosiahol najmenej 60-tisíc ľudí. Oznámil to magazín Newsweek. Jeho informáciu prevzala agentúra TASS na svoj portál tass.ru.

Záhadný objekt z najnovšie odhalených záberov je predmetom vyšetrovania, tvrdí Pentagón
Čerstvo uniknuté zábery záhadného objektu, ktorý preletel nad kalifornským pobrežím, sú autentické, uviedla americká armáda. Záhadný objekt je predmetom vyšetrovania, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

Tajné operácie bez identifikátorov

Asi polovica z týchto 60 tisíc sú príslušníci vojenských jednotiek zapojených do tajných operácií v rôznych častiach sveta, informujú noviny. Ďalšou významnou súčasťou týchto síl sú špecialisti spravodajských služieb a kontrarozviedky. Tí tiež často pracujú v utajení v zahraničí. A konečne, posledným prírastkom tajných divízií Pentagonu sú kybernetické útoky a protiútoky vo virtuálnom priestore. Mnoho z nich podľa časopisu pôsobí priamo v Spojených štátoch.
Špás za miliardu

Údržba týchto tajných síl ročne vyžaduje asi 900 miliónov dolárov, píše časopis. Ich aktivity zastrešuje asi 130 spoločností. Ako poznamenávajú noviny, presný rozsah tejto činnosti Pentagonu, ktorá nebol nikdy neprešla dozorom Kongrese, zostáva neznámy. Takže počty môžu byť v skutočnosti ešte vyššie.
Bezcharakterné aktivity

Pentagon vyvíja tajné jednotky, aby upriamoval menšiu pozornosť na svoje aktivity na medzinárodnej scéne, uviedol časopis. Výsledkom je, že podľa odhadov Newsweeku je počet takýchto skupín pod kontrolou amerického ministerstva obrany už desaťkrát vyšší ako počet agentov v tajných jednotkách CIA.

(Medzititulky red. HD.)

Pentagon napriek odsunu ruských vojsk militarizuje Ukrajinu a dodáva tam nové zbrane
Je to vážne. Ale Európske a taktiež slovenské médiá to nijako nezaujíma. Ruského vojenského cvičenia na ruskom území boli plné. Ale keď USA vyzbrojujú Ukrajinu, nedajú ani ťuk. Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Ivan Brožík