Nesociálny, neľudský, amatér, ktorý vydiera. Matovič hovoril o Sulíkovi
18 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Brífing ministerstva financií, ktorý sa nedávno ukončil mal názov : Rozpočet - Ľudia a firmy ako rukojemníci. Médiá sa z neho mohli dozvedieť aj o tom, čo je príčinou sporu medzi ministerstvom financií a ministerstvom hospodárstva, ktoré riadi Richard Sulík. Igor Matovič obvinil Sulíka z vydierania a nešetril ani inými prívlastkami. Richard Sulík je podľa neho nesociálny, neľudský, amatér, ktorý pohŕda ľuďmi a chce presadiť vlastné návrhy.


Predmetom sporu je novela zákona o rozpočte. Na koaličnú radu, ktorá sa konala v súvislosti s rozpočtom sa dostavil Richard Sulík s Mariánom Viskupičom. Priniesli vlastný návrh, na základe ktorého by malo dôjsť k zmene položiek v 14. kľúčových bodoch. SaS tvrdí, že ministerstvo financií mrhá štátnym rozpočtom.
Matovičovi sa v prípade SaS ťažko hovorí o odborníkoch

Minister financií Igor Matovič predstavil médiám a verejnosti všetky kľúčové body, ktoré boli už v návrhu zapracované. Zároveň ich porovnal s návrhmi predstaviteľov strany SaS. Ťažko sa mu v tomto prípade hovorilo o odborníkoch, ako to dokazuje video na sociálnej sieti.

To, čo navrhuje Matovič, vrhá verejné financie i celé Slovensko do neúnosného ohrozenia
"Všetko, čo chytí do ruky, pokazí. Jeho manažérske schopnosti sú nulové. Pritom ego ho núti prichádzať s extrémnymi riešeniami, ktoré verejnosti ukážu jeho genialitu." Citát z článku, ktorý vyšiel v médiu TREND. Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

SaS píše od buka, do buka a potom vydiera

Pri položke, ktorá sa týkala napríklad pomoci reštauráciám bol pôvodný návrh na sumu 150 miliónov eur. SaS navrhla položku skrátiť o 37 miliónov eur. ´Ďalšia položka bola o nájomnom. Podľa neho sám minister hospodárstva žiadal listom ešte v máji na nájomné sumu 20 miliónov eur, v novom návrhu položku skrátil o 10 miliónov. Je presvedčený, že SaS píše od buka, do buka a potom vydiera. Cieľom SaS je podľa neho okradnúť dôchodcov, chorých a slabých a vníma to ako antisociálnu politiku SaS.
Richard Sulík chce dobre vyzerať, ale ľuďom pomáhať nechce

"Odborníci prichádzajú s absurdnými návrhmi, pohŕdajú ľuďmi, vlastnými rozhodnutiami. A potom prídu, že chcú pomáhať deťom a rozdávajú 333 eur. Keď bude SaS naďalej blokovať, budeme posielať ľudí k liberálnemu domu, nech im klopú na dvere." Povedal na brífingu o rozpočte Igor Matovič.
Črtá sa ďalšia vládna kríza?

Matovič pochválil rezort ministerstva financií. Navýšiť deficit nepovažuje za nezodpovedné, nakoľko deficit zdedil. Reakcia SaS na brífing ministerstva hospodárstva zatiaľ nie je známa. Ale Matovič im v závere odkázal, že budú musieť stiahnuť chvost.

Spor Sulíka s Matovičom pokračuje. Ide o peniaze na nájomné pre ľudí
Pomoc žiadateľom, ktorí čakajú na preplatenie nájomného nepokračuje tak, ako by mala. Ministerstvo hospodárstva čaká na uvoľnenie zdrojov zo strany ministerstva financií. Odpoveď Matoviča (OĽANO) – Nech hľadajú z vlastných... Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová