Aby bolo veselo - FB stránka Polície SR proti hoaxom šíri za podpory mainstreamu hoaxy
18 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Stránka Hoaxy a podvody PZ SR v spolupáchateľstve s niektorými médiami šíri hoaxy. napísal to právnik z advokátskej kancelárie Weis & Partners. Nezostáva iba pri tvrdení, podkladá ho príkladmi.


"Ako inak. Už keď niečo nazvem hoaxom, nech to aspoň má dohľadateľné zdroje. Ale niečo len tak ako hoax označiť, skryť sa za „expertov“ z piateho poschodia Virologického ústavu, ktorí netušia, čo rozprávajú (neuroimunológovia), to je sila. Nabudúce sa opýtajte vlka, ktorý žerie zajace, ako chutí mrkva. Tu máte zoznam týchto expertov, prevažne veterinárov." Píše Peter Weis na webe akw.sk.
Veľdiela súdruhov propagandy

"My štúdie čítame. Tak sa poďme pozrieť, čo súdruhovia propagandy napísali a ako sa pravda reálne má. Tak najprv zoznam šíriteľov hoaxov (rozumej neprávd, inak kľudne ich môžeme nazvať konšpirátori, ale nie v tom pôvodnom význame slova, lebo by sme im lichotili a to si nezaslúžia)":

https://domov.sme.sk/c/22659338/vedci-vyvratili-tvrdenie-ceskeho-lekara-o-hrozbe-nakazy-ade-syndromom.html

https://www.finreport.sk/agenturne-spravy/cesky-lekar-siri-internetom-hoax-zaockovani-sa-mozu-nakazit-ade-syndromom/

https://www.cas.sk/clanok/2529339/cesky-doktor-tvrdi-ze-ockovanie-moze-vyvolat-nezelany-syndrom-jednoznacna-reakcia-sav/

https://www.topky.sk/cl/10/2114833/POZOR–lekar-siri-HOAX-o-ockovani-proti-covidu–Policia-si-nanho-poriadne-posvietila-/

Vláda ohrozuje už aj zdravie žiakov a vyučujúcich, tvrdia advokáti Pirošíková, Weis a Schmidt
Pandemická komisia a vláda svojim neodborným prístupom ohrozuje už aj zdravie žiakov a vyučujúcich, tvrdia bojovníci za ochranu ľudských práv, advokáti Weis, Schmidt a Pirošíková. Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič

(A mnoho ďalších.) Čo píšu?

„Toto video vo veľkom zdieľali aj slovenskí konšpirátori, preto sme sa naňho pozreli veľmi podrobne,“ uviedli policajti. Tí hneď na úvod zdôraznili, že doktor Jan Vavrečka je odporcom akéhokoľvek očkovania.„Jeho články zamerané proti očkovaniu rôznych chorôb sú všeobecne známe. Spochybňuje napríklad nevyhnutnosť očkovania proti tetanu, žltačke či osýpkam,“ pripomenuli ochrancovia zákona."

Právnik Weis to komentuje: "No, nám je úplne jedno, čo všetko tam ten človek porozprával a kto to je, dôležité je, že sa nepravdivo útočí na ADE (inak sa tým útočí aj na samotného MUDr. Sabaku, PhD., ale to si asi zatiaľ hoaxeri z PZ pri podrobnom svietení nevšimli. Strela do vlastnej nohy.)."
Keď hlupáci informujú

"Spojili nespojiteľné. Stabilný patogén a očkovanie proti nemu a pomerne nestabilný patogén, akým je nepochybne aj RNK vírus. A potom im z toho samozrejme vzišli kdejaké nezmysly."

Polícia sa s videom obrátila na odborníkov z Neuroimunologického ústavu SAV. Podľa nich je „ADE, alebo tiež Antibody Dependence Enhancement je zhoršenie priebehu ochorenia spôsobené podaním vakcíny. „

Nie je. ADE sa vyskytuje aj po ochorení bez očkovania/vakcinácie."

Ďalšie vyjadrenie „expertov“, kde dlhé neznamená správne:

"ADE bol popísaný v prípade vakcíny proti horúčke Dengue alebo osýpkam, kde vo vnímavej populácii, ale nie u všetkých očkovaných jedincov, spôsobila silnejšie príznaky po infekcii. Podstatou celého problému bolo, že protilátky stimulované vakcínou vťahovali vírus do buniek imunitného systému, kde sa mohol rýchlo množiť. ADE nie je bežnou nežiadúcou reakciou všetkých vakcín, doposiaľ bola popísaná ako veľmi zriedkavá reakcia vyskytujúca sa pri konkrétnych vakcínach a konkrétnych ochoreniach."

"... Tvrdiť, že ADE je všeobecnou nežiaducou reakciou vakcín proti COVID-19, sa nezakladá na faktoch, ale na nepochopení vedeckých výsledkov,“ objasnili experti."

Advokát Peter Weis: Podľa štúdie majú rúška nulový efekt, pokiaľ ide o šírenie vírusových respiračných chorôb
Advokátska kancelária Weis & Partners prichádza so zistením, že internet blokuje štúdie, ktoré poukazujú na neúčinnosť rúšok. Pokiaľ ide o šírenie respiračných ochorení. S informáciami pôvodne prišiel reportér CNN, S. Cortes. Link na štúdiu je... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Robert Bačinský

Konšpiračný boj s "konšpiráciami"

"Poďme aj so zdrojmi, iba tak sa bojuje s hoaxmi a „konšpiráciami“. V dnešnej dobe pod to zrejme už pomerne pravidelne spadá aj stránka PZ SR. Snáď vymenia administrátora a táto fraška čoskoro skončí. Dovtedy teda fakty:

Prácu PZ SR sťažíme a dáme linky aj s extraktom v pôvodnom anglickom jazyku. Tak ich prinútime niečo čítať s náležitou pozornosťou a vyhnúť sa budúcim naozaj základným prešľapom pri interpretácii poznatkov a vedeckých informácií." Pridáva pre názornosť a podklad svojich tvrdení právnik Peter Weiss na webe akw.sk:
Here we go:)

https://en.wikipedia.org/wiki/Antibody-dependent_enhancement (Pozor, len časť informácií je pravdivá)

https://davidson.weizmann.ac.il/en/online/reasonabledoubt/ade-and-corona-vaccines

"V druhej práci je tento sponzor (opäť strela do vlastnej nohy. SME zaútočilo informačne na oficiálny zdroj z USA):

This material is based upon work supported by the Under Secretary of Defense for Research and Engineering under Air Force Contract No. FA8702-15-D-0001 (LINK to study).

A nakaziť sa syndrómom ADE? Páni, nemyslíte vážne…

"To je ako nakaziť sa respiračným syndrómom nízkej inteligencie."

Príjemný preklad prajeme. Nie, neuľahčíme vám to, treba to pochopiť a raz a navždy túto tému správne interpretovať. Záleží nám na tom, aby Polícia SR opäť dosiahla svoju vážnosť.Alebo sa o to aspoň pokúsila. Poznaj a chráň bolo heslom prírodovednej olympiády. A až keď to budete poznať, môžete aj pomáhať…

(Medzititulky red. HD.)

Peter Weis: „Počty prípadov vraj klesajú kvôli vakcinácii. Toto stanovisko je však evidentnou dezinformáciou.“
Právna kancelária Weis & Partners upozorňuje, že tvrdenie o klesajúcich číslach súvisia s mRNA vakcínami, rúškami, lockdown opatreniami alebo sociálnym odstupom je dezinformácia. Pozitívne prípady COVID-19 budú podľa Weisa klesať aj naďalej.... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Robert Bačinský