Zákaz Pfizeru v Rusku. Kremeľ sa rozhodol pre odvetu, cudzie vakcíny ich nezaujímajú
17 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Použitie vakcíny Pfizer/BioNtech je v Rusku úplne zakázané. Nesmie sa používať ani v súkromných nemocniciach. Vakcína nie je registrovaná. Podľa Vladimíra Putina je najlepšou vakcínou na svete ruská vakcína. Kremeľ cudzie vakcíny nezaujímajú.



Zákaz platí aj pre tých, ktorí o dovoze už rokovali

O dovoze vakcíny  do Ruska už rokovala izraelská klinika, ktorá pôsobí v Rusku. Aj iné regionálne zdravotnícke organizácie. Rusko použite Pfizeru zakázalo pre všetkých.

Zákaz dovozu a používanie vakcín v Ruskej federácii platí pre vakcíny, ktoré neprešli procesom štátnej registrácie. Stanovisko tlačového orgánu Roszdravnadzor prináša portál Startitup.

Covid pas – Pre Francúzsko sú Čínske a ruské vakcíny zatiaľ vylúčené
Francúzsky tajomník Clément Beaune uviedol, že Covidový pas EÚ bude len pre schválené vakcíny. K zladeniu dôjde okolo 20. júna. Pri rokovaniach krajín EÚ budú dolaďovať ešte problémy s karanténou. Čínske a ruské vakcíny sú zatiaľ... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kremeľ cudzie vakcíny nezaujímajú

„Ruská vakcína je, ako sme predpokladali a prax to ukazuje, najlepšia na svete.“ Cituje Vladimíra Putina denník Novaja Gazeta. Podľa portálu Startitup dodal, že Rusko prekročilo plán výroby vakcíny Sputnik V. Rusko nemá záujem o kúpu vakcíny od Pfizeru a výrobca nepožiadal v Rusku o jeho registráciu.
Sputnikom na Slovensku sa zatiaľ neočkuje

V Rusku sú okrem Sputniku V registrované aj iné domácee vakcíny. Používajú sa dve – Sputnik V a EpiVacCorona. Slovensko Sputnik V doviezlo. Zatiaľ sa ním neočkuje. Nie je schválený ani Slovenskom, ani európskou agentúrou EMA.


Slávny ruský astrológ o svete do r. 2040: Koniec papierových peňazí, ropný monopol aj nová (virtuálna) realita
Konstantin Daragan je v Rusku a post-sovietskych krajinách vyhľadávaným astrológom. Autor hneď niekoľkých bestsellerov, docent Národnej univerzity pre letectvo a kozmonautiku. A okrem iného konzultant poradcu prezidenta Ukrajiny. Zostavil prognózu... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | René Skalný