V Belušskej strojárni hrozí štrajk. Zamestnanci prišli o časť výplat
17 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Ak sa zamestnanci OZ Kovo Považské strojárne nedohodnú na uzatvorení mzdového dodatku ku kolektívnej zmluve, hrozí ostrý štrajk. Zamestnanci prišli o časť svojich výplat, v porovnaní s minulým rokom približne o 170 Eur. K dohode má dôjsť ku 20. máju.


Z Odborovej organizácie OZ Kovo Považské strojárne, ktorá zamestnancov zastupuje informoval o situácii Pavol Šujak na pondelkovom brífingu.

„Predmetom kolektívneho vyjednávania boli hlavne body týkajúce sa predĺženia platnosti kolektívnej zmluvy, navýšenia základnej zložky mzdy, kritérií na vyplatenie variabilnej zložky mzdy, na vyplatenie 13. a 14. platu a predĺženie platnosti motivačného bonusu.“ Vyjadrenie prinášajú Webnoviny.
S vyjednávaním začali vlani októbri. Informácie si vymieňali elektronicky

Zamestnávateľ od februára prestal zamestnancom vyplácať rizikové príplatky, príspevok na doplnkové dôchodkové poistenie a kráti zamestnancom variabilnú zložku mzdy. Spor skončil pred sprostredkovateľom. Napriek jeho snahe sa zmluvné strany nedohodli, informuje portál Webnoviny.

Kolíková: Pri znížení trestu za marihuanu musíme odlišovať užívateľa od dílera
Súčasťou veľkej novelizácie Trestného zákona by malo byť aj zmiernenie trestov v prípade, ak sa u človeka nájde marihuana. Zákon by mal ale striktne odlišovať užívateľa drogy a jej dílera, ktorému by mali hroziť vyššie sankcie. Počas pondelkovej... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | tasr

Ostrý štrajk začnú 26. - 27. mája

Podľa Šutaja ak do 20. mája nedôjde k dohode, riešenie sporu bude považované za neúspešné. Zamestnanci spoločnosti tak začnú 26. a 27. mája s hlasovaním o vstupe do ostrého štrajku.  


Situácia bola rovnako vyhrotená aj v sesterskej spoločnosti v Považskej Bystrici. Tam nakoniec k dohode došlo.



V Beluši pracuje 220 kmeňových a 70 agentúrnych zamestnancov

"Spoločnosť Booster je nadnárodná strojárska a hutnícka spoločnosť s ústredím v nemeckom Frankfurte nad Mohanom a jej dcérske spoločnosti na Slovensku pôsobia v Beluši a Považskej Bystrici. V Beluši pracuje 220 kmeňových a 70 agentúrnych zamestnancov, v Považskej Bystrici je to 113 interných zamestnancov a štyria agentúrni pracovníci," informuje portál Webnoviny.


Matovičov Veľký tresk neuspeje. Vládu rozbije, predčasné voľby budú
Všetko, čo chytí do ruky, pokazí. Jeho manažérske schopnosti sú nulové. Pritom ego ho núti prichádzať s extrémnymi riešeniami, ktoré verejnosti ukážu jeho genialitu, píše portál SME. Kazisvet s nulovými schopnosťami, ale egom génia. Kto je to? Igor... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová