Mimovládky IĽP a Dúhové Slovensko zverejnili nominácie na Homofóba roka 2020
17 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Mimovládne organizácie opäť prichádzajú s anketou Homofób roka. Vyhlasuje sa už po 9. krát a konzervatívne ladení súťažiaci z nominácií a výhier zvyknú mať radosť.


V symbolický dátum 17. máj, na Medzinárodný deň proti homofóbii, mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv a Dúhové Slovensko zverejnili nominácie v ankete Homofób roka.
Anticena pre liberálov, pochvala pre konzervatívcov

„Do hlasovania o víťazovi sa môže zapojiť každý a každá na webstránke ludskeprava.sk/homofob a to až do pondelka 5. júla.,“ uviedla Alena Krempaská z Inštitútu ľudských práv.

Víťazmi predchádzajúcich ročníkov sa stali Štefan Harabin, Marian Kotleba, Konferencia biskupov, ale aj Štefan Kuffa za svoj výrok o topení gejov a naposledy poslankyňa NR SR Anna Záborská (OĽaNO). Cenu si ako prvý a zatiaľ jediný prevzal bývalý predseda NR SR Andrej Danko (SNS).

Trofejou pre víťaza je štylizovaný piktogram, zdeformovaná tvár, ktorá v sebe ukrýva aj nápis štyri percentá, teda tradične chápaný podiel neheterosexuálnych osôb v populácii.

Na rozdiel od precitlivenej liberálnej menšiny, nominované výroky bývajú väčšinovým obyvateľstvom spravidla vnímané ako celkom normálne a nie homofóbne, hoci vyskytujú sa aj výnimky. To spôsobuje, že konzervatívne orientovaná časť spoločnosti považuje nominácie v tejto ankete skôr za uznanie a pochvalu, prípadne za neadekvátne.

LGBT teror. Študentku za názor, že transsexuál nie je žena, možno vylúčia zo štúdia
Študentku Lisu Keoghovú, matku dvoch detí, ktorá študuje právo v predposlednom ročníku na University Abertay, vyšetruje vedenie školy kvôli otvoreným vyjadreniam. Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Tohtoročné nominácie:

Minister obrany Jaroslav Naď: “Som za registrované partnerstvá, ale nie pre homosexuálov.”

Predseda Smeru Robert Fico: “Duchovná obroda slovenského národa je dôležitejšia ako fyzické potreby homosexuálov.”

Volebná líderka OĽaNO Mária Šofranko: "Samozrejme neodcudzujem ani nesúdim ľudí rovnakého pohlavia, ale tradičná rodina je základ.”

Minister hospodárstva Richard Sulík: “Sme za registrované partnerstvá, nie sme za manželstvá homosexuálnych párov a sme proti adopciám detí homosexuálnymi pármi… Ja nepovažujem za diskrimináciu, keď oni si nesmú adoptovať dieťa. Dieťa má právo na to, aby vyrastalo v štandardnej rodine…”

Minister financií Igor Matovič: “Peťko, prosím, podpíš to Robkovi, nerob drahoty. ... Šup, šup, mucko.”

Nehoráznosť! Brusel chce prikázať plošné uznávanie LGBT adopcií v celej EÚ
Nová iniciatíva Európskej komisie smeruje k príkazu plošného uznávania LGBT adopcií aj v členských štátoch, ktoré s tým nesúhlasia. Ak iniciatíva uspeje, prinesie obmedzenie právomocí národných štátov, ohrozí dôstojnosť malých detí a zničí tradičné... Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Peter Sulek