Sulík odmieta prijímať utečencov na základe povinných kvót. (OPRAVA)
16 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik
OPRAVA: 17.5.2021 (10:35)

Blíži sa leto a s ním zrejme príde aj nová migračná vlna. Drvivá väčšina našich politikov odmieta návrhy Bruselu na prerozdelenie utečencov. Richard Sulík by však nejakých predsa len prijal. A to nie je všetko. taktiež odmieta povinné prerozdeľovanie migrantov.


Richard Sulík je zrejme jediným politikom, ktorý by súhlasil s prijatím utečencov na Slovensko. sa ohradil proti tomuto tvrdeniu a do redakcie Hlavný denník osobne zatelefonoval s vysvetlením, že tieto slová sú vytrhnuté z kontextu jeho niekdajších prejavov ešte z čias, kedy pôsobil ako poslanec v Európskom parlamente.

Facebookový profil Press-dennik mu totiž v statuse pripomenil jeho slová. (Nikoho z pandémiou zruinovaných živnostníkov, ale aj obyčajných ľudí, ktorí prišli o prácu, nepotešia. Najmä preto, lebo kým Slovákom sa podpory zo strany štátu akosi nedostalo, utečencom by na našom území doprial.) - čo Sulík označil za nepravdu.

Richard Sulík uviedol v telefonickom rozhovore s redakciou HD, že tieto slová su nepravdivé. "Pri vstupe do súčasnej koalície sme mali dve zásadné podmienky, ktoré sme označili ako červenú čiaru. Prvou bolo nezvyšovanie daní a tou ddruhou bol nesúhlas s povinným prerozdeľovaním migrantov medzi krajinami EÚ."

„Sulík je ochotný prijať 3 000 utečencov. Namiesto pomoci rodinám, živnostníkom, ľudom, ktorí naozaj po príchode pandémie potrebujú pomoc, prichádza 500 eur balíček pre imigrantov,“ píše v statuse profil Press-dennik. A dodáva: „Otvorte ľudom oči, kým bude neskoro.“ tento text, teda HD označuje týmto za nepravdivý a uvádza ho na pravú mieru.

Hlavný denník prebral článok s týmito výrokmi z Facebookového profilu Press-dennik. Po priamej reakcii Richarda Sulíka preto na pôvodnom mieste článku uverejňujeme opravu a uvádzame informácie na pravú mieru. Status, ktorý Halvný denník citoval sa teda mýli, potvrdil Sulík.



Grécko dáva cestovné pasy uznaným utečencom. Otvára im tak dvere do Nemecka!
Napriek pandémii koronavírusu neustále rastie počet migrantov prichádzajúcich z Grécka do Nemecka. Mnohým utečencom Grécko udelilo štatút ochrany a tí smerujú ďalej do Nemecka, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová