Čína dala USA tvrdo najavo, že na smetisku medzinárodného nátlaku nie je Washington jediný kohút
16 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Otvorené NIE politike USA na Blízkom východe. Čína vyslovila podporu Palestíne v súčasnom konflikte s Izraelom. Stalo sa to iba pár hodín po tom, ako Biely dom ubezpečil o Izrael o svojej podpore.


"Čínsky minister zahraničia Wang Yi počas telefonického rozhovoru s pakistanským náprotivkom Šáhom Mahmúdom Kurajším oznámil zámer Pekingu podporiť Palestínu pri riešení konfliktu s Izraelom." Píše web prvnizpravy.cz. V podstate sa to čakalo, ale nečakalo sa, že to bude až takéto jednoznačné vyjadrenie proti americkej blízkovýchodnej politike zo strany Pekingu.
Rázne a jednoznačne

"Čína bude aj naďalej pevne podporovať Palestínčanov pri obnove ich legitímnych práv a pri riešení súčasných problémov prostredníctvom politického dialógu, ako aj OSN, Ligy arabských štátov a Organizácie islamskej spolupráce," cituje portál ministera Wang Yi.

Hrôza, masaker v Gaze! Po izraelskom útoku na utečenecký tábor zomrelo šesť detí a dve ženy!
Útok izraelskej armády na husto preplnený utečenecký tábor v Gaze zabil najmenej osem ľudí. Šesť z nich boli deti, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

Biely dom má iného partnera

Americký minister obrany Lloyd Austin v telefonickom rozhovore 15. mája so svojím izraelským náprotivkom Bennym Gantzom odsúdil akcie Hamasu a vyjadril nádej na upokojenie konfliktu. "Dnes som znova hovoril s izraelským ministrom obrany. Znovu som potvrdil právo Izraela na sebaobranu a odsúdil som, že Hamas úmyselne cieli na izraelské civilné obyvateľstvo. Takisto som vyjadril nádej, že pokoj bude čoskoro obnovený," napísal na Twitteri predstaviteľ Pentagónu podľa webu prvnizpravy.cz.
Brusel je extrémne pomalý

Bild.de: Brusel reagoval na izraelsko-palestínsky konflikt extrémne pomaly, konštatuje nemecký titul Bild. Pripomenul tak "bezpohlavnú" zahraničnú politiku Európskej únie, ktorá zrejme čaká, na ktorú stranu sa prikloniť, aby sa náhodou neznepáčila tej druhej.

(Medzititulky red.HD)

Násilie v Izraeli a Gaze sa stupňuje. Vstúpte do izraelského protiraketového krytu (VIDEO)
14 | 05 | 2021 | Diana Zaťková