Znevýhodnia nezaočkovaných. Česko opäť zaradilo Slovensko na zoznam rizikových krajín
15 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Česko zaradilo Slovensko na červený zoznam. Smutnú správu má pre tých, ktorí nie sú zaočkovaní. Budú musieť ostať v karanténe. Oznámil to minister zahraničných vecí ČR.
Pre nezaočkovaných v ČR budú platiť iné podmienky

„Pre prichádzajúceho bude platiť potreba negatívneho antigénneho testu, vykonaného max 24 h pred začiatkom cesty. Alebo RT-PCR testu vykonaného najviac 72 hodín pred začatím cesty do ČR. Následne bude musieť osoba ostať v karanténe. Po piatich dňoch znova podstúpiť RT-PCR test,“ informuje portál Startitup.
Zaočkovaní nebudú potrebovať test ani nepôjdu do karantény

Od soboty sa zaočkovaní budú tešiť výhode pri vstupe do ČR. Nebudú potrebovať antigénový test ani nepôjdu do karantény. Stačí očkovanie prvou dávkou vakcíny aspoň 22 dní, píše portál Startitup. Vstupovať do ČR budú môcť po splnení týchto podmienok občania Nemecka, Rakúska, Maďarska, Slovinska, Poľska a Slovenska.

Matka napísala drsnú výzvu vláde ohľadom príspevku na deti. Zdieľalo ju až 18 000 ľudí
15 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Slovensko o podmienkach vstupu pre Čechov ešte rokuje

Rokovanie prebiehalo na stretnutí ministrov zahraničia C5 v Bratislave. Ivan Korčok (SaS) mal byť podľa informácií, ktoré priniesol portál Startitup, zdržanlivejší. Argumentovať a hľadať riešenia, napríklad uznávanie očkovacích certifikátov.

 „Musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme rozbehli letnú sezónu dovoleniek. Vítame záväzok EÚ, že sa príjme európske riešenie. Dočasne by sme chceli umožniť očkovaným ľudom zo susedných krajín, aby prišli do Česka. Chceme tiež umožniť českým občanom, aby mohli voľne cestovať do týchto krajín,“ cituje Startitup vyjadrenie šéfa českej diplomacie Jakuba Kulhánka (ČSSD).

Hanba! Slovensko vypadlo z dohody o voľnom cestovaní. Čo robili naši kompetentní?
Slovensko vypadlo z dohody o voľnom cestovaní. Blíži sa leto, čas dovoleniek. Ľudia si chcú oddýchnuť. Nielen po namáhavom pracovnom roku, ale od nekompetentnej vlády. A práve vláda im hádže polená pod nohy. Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik