"Tu nejde o pár vyvolených," odkazuje Kolíkovej ohľadom kolúznej väzby Petra Hajšelová od Kollára
15 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

"Téma zmien v našom Trestnom poriadku sa stala v posledných dňoch horúca najmä v súvislosti s exponovanými prípadmi. Do tzv. kolúznej väzby boli vzatí známi verejní činitelia či podnikatelia." Citát Petra Hajšelová. Treba dodať, že mediálne je to mimoriadne zúžený a spolitizovaný pohľad oveľa širšej problematiky.


"Téma úrovne ochrany ľudských práv a slobôd obyvateľov Slovenska je v hľadáčiku Európskeho výboru na zabránenie mučenia a neľudského či ponižujúceho zaobchádzania alebo trestania (CPT) už od roku 2018." Pripomína oponentom návrhu a zjavne aj konkrétne ministerke spravodlivosti na sociálnej sieti poslankyňa NR SR Hajšelová. Za stranu Sme rodina predkladá poslanecký návrh na riešenie neúnosného stavu.

Dag Daniš: Kolíková pripomína novú odrodu nedotknuteľných "našich ľudí"
Daniš pre konzervatívny portál Postoj komentuje situáciu okolo ministerky Kolíkovej. Z každej strany chránená Kolíková mu pripomína novú odrodu nedotknuteľných "našich ľudí". Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Peter Sulek


Reprofoto status Fb (@Petra Hajšelová)

Varovný prst z Bruselu

"Výbor vo svojej správe konštatoval, že vývoj počtu väznených osôb v SR ukazuje, že napriek modernej palete alternatívnych trestov a technickým možnostiam ich kontroly formou elektronického monitorovania nedochádza k viditeľnejšej zmene indexu väzenskej populácie.” Píše Petra Hajšelová.
Nestrašte "pár vyvolenými", pani ministerka!

Dnes nehovoríme o „pár vyvolených“, ktorí sa v kolúznej väzbe momentálne nachádzajú. Hovoríme o ľuďoch, ktorých médiá a spoločnosť nepoznajú, sú obvinení, že porušili zákon a čakajú na svoj súd, na svoj trest či oslobodenie. Tento proces by však mal prebiehať v adekvátnych podmienkach a v relevantnom čase.
Neklamte a nezavádzajte verejnosť!

"Odmietam klamstvá a zavádzanie ľudí, že prijatím zákona týkajúceho sa väzby sa otvoria brány väzníc a všetci budú prepustení." Tvrdí poslankyňa Hajšelová na margo politickej i mediálnej obohratej platne o návrate tých a tamtých.
Úrady nerobia nič, tak ich donúťme zo zákona, aby niečo robili

"Prečo predkladám zákon o zmene kolúznej väzby ako aj zmene celkovej dĺžky väzobného stíhania? Pretože v okolitých krajinách a v krajinách vyspelého sveta orgány činné v trestnom konaní konajú, robia sa potrebné úkony na základe dôkazov, pretože vedia, že majú na to krátky čas."

"Na Slovensku sa stáva, že úrady v niektorých prípadoch nerobia nič, lebo vedia, že tam môžu človeka držať až neuveriteľných päť rokov, hoci platí prezumpcia neviny, t. z. pokiaľ nie je obvinený právoplatne odsúdený, je nevinný." Pripomína ministerke, ale aj médiám hlavného prúdu základ práva - prezumpciu neviny poslankyňa Hajšelová na sociálnej sieti.

(Medzititulky red. HD.)

Peter Tóth: Kolíková je rovnaká punkerka ako Matovič. Má len o niečo menej hrubé spôsoby
"O motívoch Kollárovho záchvatu spravodlivosti a Kolíkovej právnom punku" - tak nazval svoju aktuálnu úvahu bývalý novinár a v súčasnosti nezávislý publicista Peter Tóth. Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Ivan Brožík