Matka napísala drsnú výzvu vláde ohľadom príspevku na deti. Zdieľalo ju až 18 000 ľudí
15 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
„Vyzývam týmto vládu, aby 333 eur poskytla deťom, ktorých výsledky štúdia sú do 2,5 priemer. Tiež pre deti, ktoré majú dochádzku bez neospravedlnených absencií. A všetkým deťom bez rozdielu do dňa nástupu do ZŠ. V opačnom prípade to považujem za obrovskú diskrimináciu mojich študujúcich deti.“ Citát Denisa Čigašová.
Príspevok matky dvoch detí zdieľalo 18 000 ľudí

Rozhorčený status na sociálnej sieti zverejnila Denisa Čigašová, matka dvoch detí dňa 13. mája. O pomoc so šírením myšlienky prosila ďalších ľudí.

„Moje deti predsa nemôžu trpieť za to, že pracujem a nekupujem cigarety a alkohol. V opačnom prípade vláda okráda moje deti. Možno cítite aj vy túto krivdu rovnako,“ napísala na záver. Rovnakého názoru bolo 18 000 ľudí, ktorí krivdu vnímajú a pomohli so šírením myšlienky.
Diskriminovala som aj ja. Nebolo to správne, priznala neskôr

Myšlienku doplnila 14. mája. Priznala, že sama v príspevku diskriminovala. Hlavne tých, ktorí majú horší priemer ako 2,5 z dôvodu rôznych porúch. Dyslexia, dysgrafia a iné.

Národ sa búri. Vláda to s návrhom dať 333 eur na dieťa pre rodiny v hmotnej núdzi prehnala
Vládou navrhovaný príspevok 333 eur na dieťa v rodine, ktorá je v hmotnej núdzi, pobúril nielen opozičných politikov, ale i bežných ľudí. Nevôľu nad tým vyjadril v statuse aj Lukáš Koník. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Bola som rozhorčená a nahnevaná z rozhodnutia vlády

„Moju výzvu zdieľalo obrovské množstvo ľudí. Priznávam, nepočítala som s tým, ale myslím si, že je tu priestor zabojovať o svoje deti. Miesto kritiky sa môžete pridať a výzvu podať tiež. Nech vláda počuje viac kriku,“ dopísala v závere príspevku.
V 195 komentároch sa objavili rôzne názory

„Plne súhlasím. Tiež som matka s dvomi deťmi a zarábam minimálnu mzdu a mojim deťom nepatrí ani hmotné núdza, ani vyššie prídavky. No kto je v našom štáte diskriminovaný? Stále sú to tí, čo hádžu desiate do koša, keďže ich majú zadarmo," píše ďalšia rozhorčená matka.

V podobnom duchu sú aj ďalšie. Rozhorčene v nich diskutujúci poukazujú na to, že deti rodičov, ktoré pracovali, sú diskriminované a nemajú nárok. Ostávali doma samé, zvýšili sa účty za elektrinu, za stravu. Rodičia suplovali po práci učiteľov, o prácu prišli, iní prišli o celoživotné podnikanie.

Okrem týchto boli aj kritické. Dokonca ju obvinili z toho, že výzvu vláde napísala účelovo.

Boris Kollár: Príspevok na deti sa musí dostať do rodín, ktoré to potrebujú
14 | 05 | 2021 | Gabriel Matta