Čím dlhšie trvá karanténa, tým nižšia je pôrodnosť (Vladimír Prochvatilov)
15 | 05 | 2021 I Iveta Machová

Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry)


Ani jedna etnická skupina v USA sa nereprodukuje


Agentúra Associated Press zverejnila údaje z prieskumu pôrodnosti v Amerike. „Keď bola veľká časť USA v roku 2020 uzavretá do karantény, niektorí tvrdili, že prítomnosť párov v ich domovoch s malou zábavou povedie k veľkému „baby boomu“. Štatistiky však ukazujú, že sa stal opak.“

Demografia v Amerike sa začala zhoršovať od začiatku 70. rokov, keď počet manželstiev začal klesať. Podľa Národného centra pre štatistiku v zdravotníctve dosiahol v roku 2018 počet sobášov v USA historické minimum od roku 1900 (6,5 sobášov na 1 000 obyvateľov).

Značka IKEA bojuje v prvej línii LGBTI+ a gender propagandy!
Už aj na Slovensku sme "svetoví". Známa nábytkárska značka slávnostne vyvesila upravenú dúhovú vlajku a chystá aj tematické produkty. Ich vlastnou iniciatívou má byť akási "vlajka pokroku" sťaby bojová štandarda nielen všetkých sexuálnych odchýlok,... Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | René Skalný


Je pravda, že vo viacerých štátoch (Massachusetts, Kalifornia, Montana) došlo k miernemu nárastu, ale to, žiaľ, je dôsledkom legalizácie „manželstva“ osôb rovnakého pohlavia a šírenia zvrátenosti.

Počet manželstiev klesol, najmä medzi etnickými menšinami, strednou triedou a  najchudobnejšími vrstvami.

Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC)  klesá  pôrodnosť v Spojených štátoch piaty rok po sebe a dosiahla najnižší bod za posledných 35 rokov.

V máji 2020 expertka CDC Christine Whelanová predpokladala, že karanténa ešte viac zhorší situáciu v oblasti plodnosti: „Ľudia si povedia:„ Páni, teraz nie je vhodný čas na narodenie dieťaťa. “ Okrem toho  manželia jednoducho už jeden druhého nudia, je tu príliš veľa súkromia.“ A tak sa aj stalo.

Obnoviť rovnováhu síl s americkými IT gigantami (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Iveta Machová


Zo štúdie Associated Press  vyplýva, že v roku 2020  poklesla v  25 štátoch pôrodnosť o 4,3% v porovnaní s rokom 2019. Čo je ešte dôležitejšie: miera pôrodnosti v decembri 2020 a aj v januári až februári 2021 (deväť a viac mesiacov po karanténe zavedenej na jar 2020) poklesla o 6,5%, 9,3% a 10% v porovnaní s rovnakými mesiacmi predchádzajúceho roka. Od decembra 2020 do februára 2021 ich bolo o 8% menej (41 000 pôrodov) ako v rovnakom trojmesačnom období predchádzajúceho roka.

Záver: pokles pôrodnosti sa s pokračovaním karantény zrýchľuje. Tento záver pripomína prognózy Brookings Institution a ďalších analytických centier. Podľa informácie CDC, pôrodnosť v USA klesla na 1,6 dieťaťa na ženu, "padla na najnižšiu úroveň odkedy ju federálne zdravotnícke úrady začali pred viac ako 100 rokmi sledovať."

Pôrodnosť medzi americkými ženami ázijského pôvodu klesla o 8%; u hispánskych žien o 3%; u černošiek a belošiek o 4%; u indiánskych matiek o 6%.

„Veľká štvorka“ alebo ekonomická rozviedka proti celému svetu
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Iveta Machová

Žiadna etnická skupina v Amerike sa nereprodukuje - to je dnešná realita.

Podľa profesora ekonómie na univerzite vo Wellesley Phila Levina bude „baby-recesia“ v USA pokračovať aj počas budúceho roka vrátane.  „Jednopercentné zvýšenie nezamestnanosti znižuje pôrodnosť o jedno percento,“ uviedol profesor v rozhovore pre CNBC. Vlani nezamestnanosť v USA občas vyskočila na 15%.

The News York Times, komentujúc výrazný pokles pôrodnosti v roku 2020, pripúšťa, že „pandémia by mohla urýchliť recesiu“, ale posúva šípky od karantény k slabému systému sociálnej ochrany, starnutiu populácie a novým normám spoločnosti, v ktorej sa ženy stali „rovnocennejšími“ mužom a snažia sa nemať deti, ale robiť kariéru.

Podľa NYT je to „dobré pre klímu“. Povedzme: „Vďaka menšej populácii bude život na Zemi udržateľnejší“„menej detí a rodín môže viesť k zvýšeniu investícií do každého jednotlivého dieťaťa.“ A aby sa pokles počtu obyvateľov v Spojených štátoch nestal kritický, "imigrácia je absolútne dôležitá . "

Bezpečnostný analytik Šándor varuje: Právo na zdravie nemôže štát zmeniť na občiansku povinnosť
Elitný český bezpečnostný analytik Andor Šándor varuje. "Blíži sa čas, keď ľudia prejavia občiansku neposlušnosť a to veľmi dôrazne!" Štát už dávno prekročil kompetencie, pokiaľ ide o vzťah občana k vlastnému zdraviu. Viacerí českí právnici dokonca... Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Ivan Brožík


Posledné legislatívne iniciatívy Bidenovej administratívy, uviedol Terry Schilling, výkonný riaditeľ analogického centra American Principles Project, ešte viac prehlbujú krízu americkej rodiny. Za jednu z najkontroverznejších iniciatív Bidenovho plánu amerických rodín (American Families Plan) považuje pridelenie 200 miliárd dolárov na dva roky bezplatného predškolského vzdelávania.

"Čo to znamená? Namiesto toho, aby dali peniaze rodičom, a tie by ich podľa vlastného uváženia vynaložili na vzdelávanie detí, chcú rozdeliť rodinu a vštepovať deťom v ranom veku ... teóriu rás a rodovú ideológiu. To je jediná vec, ktorá ich znepokojuje.“

Pokiaľ ide o prisťahovalectvo, píše portál  Breitbart , jeho podporovatelia tlačili na prezidenta Joea Bidena, aby vyhlásil, že do októbra chce dramaticky zvýšiť príliv prichádzajúcich ľudí do krajiny na 62 500, čím zruší Trupov limit - 15-tisíc prisťahovalcov, ktorý stanovil v roku 2021. V roku 2022 sa tento počet zvýši na 125-tisíc. „Mnohí z importovaných utečencov sa stávajú demokratickými voličmi ...“  poznamenáva Breitbart .

Migranti, ktorí dostanú občianstvo USA v zrýchlenom režime, si môžu navyše do krajiny priviesť svojich rodinných príslušníkov. "A ak každý migrant presťahuje do Ameriky iba päť príbuzných, potom sa nový Bidenov cieľ pre rok 2021 ktorým je 62 500 nových prichádzajúcich, nakoniec zvýši o  350 tisíc migrantov," píše Breitbart .

Ak sa magnátom Demokratickej strany USA nepáčia títo ľudia, musia ich nahradiť inými ľuďmi. Takže?

Americké kontinenty nezvládajú Covid-19. Počtom úmrtí vyplnila 40 percent z celosvetového počtu obetí
14 | 05 | 2021 | Diana Zaťková