Pellegrini: Spôsob, akým táto vláda zadlžuje štát je nevkus a priam anarchia (VIDEO)
14 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Nová vláda pred nástupom sľubovala nielen transparentnosť, ale najmä šetrenie verejných financií. Žiaľ, zatiaľ sa ukazuje pravý opak. Dlh utešene narastá. Áno, na príčine je aj pandémia, podľa opozície však na tom má najväčšiu zásluhu nekompetentnosť, a to najmä Igora Matoviča.


„Sekeru“, akú zaťala zatiaľ táto vláda vo verejných financiách skritizovala opozícia, ktorej práve Igor Matovič vyčítal nehospodárnosť a rozkrádanie. Teraz sa mu to vracia ako bumerang. Peter Pellegrini, šéf Hlasu-SD, v statuse na sociálnej sieti píše, že Matovič si z verejných financií robí srandu a v zostrihu videa zo straníckej tlačovky udáva sumy, akými Slovensko za dva roky zadlžil.
Rozumie vôbec Igor Matovič, čo tu s obrovským zadlžovaním Slovenska robí?

„Spôsob akým táto vláda zadlžuje štát a každého jedného človeka, porušuje všetky písané a nepísané pravidlá spravovania štátnych peňazí. Ide o politický nevkus a priam anarchiu,“ píše Peter Pellegrini v statuse na adresu Igora Matoviča. Ten poslal do parlamentu návrh, ktorým zvyšuje deficit o 3,5 miliardy eur.

„Keby táto vláda pomáhala ekonomicky ľuďom, ešte by som to možno ako-tak chápal, avšak zvyšovať deficit bez masívnej sociálnej pomoci je nepochopiteľné a politicky až arogantné,“ dodáva na záver statusu šéf Hlasu-SD.

V priloženom videu hovorí, že za minulý rok zadlžila vláda každého jedného občana, od novorodenca až po toho najstaršieho, o 1 800 eur.



„A tento rok sa javí, že to bude to isté. Od vlády a ani od ministra financií, ktorý tu ani nebol, sme sa, žiaľ,  nedozvedeli, kde tých 3,5 miliardy eur má ísť. Keby vláda nebola míňala stá milióny na rozličné testy a na nákup kadečoho bez výberového konania či bez prečítania si zmlúv, tak tých peňazí mohlo byť dnes k dispozícii podstatne viac a Slovensko sa nemuselo zadlžiť na ďalšie roky dopredu,“ konštatuje Pellegrini.

Podľa neho vláda za dva roky zatne sekeru možno 20 miliárd eur. „To je obrovská suma peňazí, ktoré budú musieť splácať ďalšie generácie. Nie som si istý, či Igor Matovič tomu rozumie, čo tu robí,“ hovorí na záver zostrihu videa šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Začali sa predvolebné kortešačky? Pellegrini chce rodinám vyplatiť jednorazovo 300 eur
A opäť je tu bitka kto dá viac. Igor Matovič navrhuje dať na každé dieťa 200 eur, Peter Pellegrini chce byť ešte o stovku štedrejší. No pozor, nie na dieťa, ako to má v pláne náš financmajster, ale na celú rodinu. Podľa neho je vládny návrh... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik