Pancierovú limuzínu potrebuje: Podľa odborníka je Matovič v ohrození života!
14 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Minister financií Igor Matovič už síce v pozícii predsedu vlády skončil, pridelenú ochranku však potrebuje najmä kvôli svojmu správaniu. Uviedol to odborník na bezpečnosť pre Plus jeden deň.

„Na základe platnej legislatívy prináleží ďalších 90 dní poskytovanie ochrany osobe aj po skončení jej pôsobenia na poste predsedu vlády,” píše sa v stanovisku ministerstva vnútra. Z toho dôvodu Igor Matovič môže využívať ochranku aj pancierovú limuzínu naďalej.

Podľa bezpečnostného analytika Juraja Zábojníka však potreba ochrany v prípade Matoviča platí dvojnásobne. „Keď sa pozerám na sociálne siete a na to, čo sa tam deje, tak si myslím, že samotné správanie pána Matoviča si vyžaduje ochranu poskytovanú Úradom na ochranu ústavných činiteľov a  diplomatických misií,” skonštatoval pre vyššie uvedený portál.

Pancierové auto Matovič na začiatku pôsobenia vo vláde obdobia odmietal. Nevyužívali ju ani jeho predchodcovia Robert Fico či Peter Pellegrini. Podľa slov odborníka je však vďaka Matovičovmu správaniu, facebookovým príspevkom a svojvoľnému rozhodovaniu ochrana osoby na mieste. „Na predĺženie však musia byť opodstatnené dôvody a informácie, aby sme zabránili plytvaniu peňazí daňových poplatníkov,” dodal Zábojník.

"Matovič si kupuje Rómov, pošle im balík peňazí. Ostatným nedá nič," hnevá sa Blaha
Poslanec za stranu SMER-SD Ľuboš Blaha sa hnevá na predsedu najsilnejšej vládnej strany OĽANO Igora Matoviča kvôli plánu nespravodlivo rozdeliť peniaze daňových poplatníkov. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Peter Sulek