Nahnevaný Danko: Čaputová nadŕža koalícii a nie je prezidentkou všetkých občanov
14 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Predseda SNS Andrej Danko tvrdí, že Zuzana Čaputová nie je prezidentkou všetkých občanov. Hlava štátu podľa neho nadŕža opozícii. Dôkazom toho je fakt, že nevyhlásila referendum o predčasných voľbách.


Zuzana Čaputová presunom schválenia vyhlásenia referenda na ústavný súd rozvírila slovenské politické vody. Kritika sa na ňu za to valí takmer z každej strany. A chýbať v tejto spoločnosti nesmie a nechcel ani Andrej Danko, ktorý kritiku hlavy štátu zverejnil vo videu na sociálnej sieti.
Prezidentke toto bezvládie, ktoré u nás je, vyhovuje

"Prezidentka Čaputová ukázala, na koho strane stojí. Nie je prezidentkou všetkých občanov a jasne deklarovala, že stojí na strane súčasnej vlády,“ hovorí Danko.

Podľa neho sa Zuzana Čaputová rozhodla ignorovať 500 tisíc podpisov. „Na jednej strane mala v rukách veľký nástroj, keď mohla zabrániť tomu, aby sa Igor Matovič stal ministrom financií. Nemuseli by sme počúvať o 25-percentnej dani a nemuseli sme mať strach, že letí do USA, kde bude veľkej nadnárodnej spoločnosti sľubovať daňové úľavy,“ pridáva šéf národniarov. Tvrdí, že Čaputová už niekoľkokrát ukázala, že jej toto bezvládie vyhovuje, že to vyhovuje jej poradcom i ľuďom v jej zákulisí.

„Igor Matovič len omylom a klamstvami vyhral parlamentné voľby. Referendum je regulárny inštitút, je to najvyšší nástroj v demokracii. Referendom je možné odvolať starostu a je prirodzené, že je možné, aby referendum rozhodlo aj o skrátení volebného obdobia. Čo však muselo občanov Slovenskej republiky uraziť ešte viac, bola forma, akou sa dozvedeli, že prezidentka sa obracia na ústavný súd?“ konštatuje Andrej Danko, ktorý pridáva ešte jeden postreh.



„Čuduj sa svete, asi nová prezidentka Remišová nám hodinu pred tlačovou konferenciou oznámila, že prezidentka nevyhlási referendum. Čakal som aspoň reakciu prezidentky Čaputovej, aspoň pokarhanie Remišovej, no asi by sme chceli veľa,“ neskrýva sklamanie bývalý predseda parlamentu.

„Je mi ľúto, že prezidentka Čaputová stojí na strane súčasnej koalície, že predlžuje agóniu tejto vlády, ale čo ma však obzvlášť mrzí je to, že opätovne nevyužila historickú šancu ukázať, že je prezidentkou všetkých občanov,“ dodáva na záver Andrej Danko.

Andrej Danko: Ľudia už "prekukli" nič neriešiaci cirkus tejto vlády
Hádajú sa, jednu kauzu zakrývajú inou, bojujú o moc, o vplyv, o europeniaze. To je politika súčasnej vlády. A občanom odkazujú, nech zabudnú na nejakú pomoc. Naopak, vyhrážajú sa zvyšovaním daní. Poukazuje na to predseda SNS Andrej... Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ivan Brožík