Francúzi opakovane varujú prezidenta pred výbuchom občianskej islamskej vojny v ich krajine
14 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Ďalší otvorený list dostal francúzsky prezident Macron od občanov s varovaním pred islamsky motivovanou občianskou vojnou vo Francúzsku. Tento otvorený list podpísalo viac ako 250 000 občanov. Macron naďalej mlčí.


"Prvý otvorený list s varovaním pred islamsky motivovanou občianskou vojnou vo Francúzsku zaslali prezidentovi Macronovi pred niekoľkými týždňami aktívni aj bývalí dôstojníci ozbrojených síl a zložiek. Obsah listu otriasol ľuďmi vo Francúzsku." Píše český portál prvnizpravy.cz.
Dôstojníkov podporili občania

Potom, čo prezident Macron tento prvý list nekomentoval a ani nijako nekonal. Aktívnym dôstojníkom však hrozili rôzne donucovacie opatrenia, ktoré by mohli skončiť až prepustením zo služby. Tentoraz dostal prezident Macron druhý otvorený list s podobným obsahom. K listu pribudlo vyše 250 000 podpisov civilistov.

Pakt o migrácii a azyle je samovraždou Európy (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Zuzana Perželová

Pripravená domobrana

Podporovatelia listu, ktorí zostávajú v anonymite, sa opisujú ako mladí vojaci v aktívnej službe. "Sme tým, čomu noviny vraveli" generácia ohňa ". Muži a ženy, aktívni vojaci, zo všetkých armád a hodností, s najrôznejšími názormi, všetci milujeme našu krajinu. Toto sú naše jediné nároky na slávu. "Aj keď by kvôli hrozbe represálií museli skrývať svoje tváre, tak sa v liste píše:" Nemôžeme mlčať. "

Pisatelia listov obviňujú prezidenta Macrona z "ústupkov" islamizmu na francúzskej pôde, zatiaľ čo vojaci krajiny prelievajú krv, aby bojovali proti rovnakej ideológii v krajinách ako je Afganistan, Mali a Stredoafrická republika.
Občianska vojna priamo vo Francúzsku?

"Rovnako ako v predchádzajúcom liste boli francúzske orgány varované pred hroziacou "občianskou vojnou", ktorá by mohla ohroziť samotnú existenciu Francúzska. Autori listu naznačujú, že aspoň niektorí z nich sa zúčastnili na domácej vojenskej operácii Sentinelle, ktorá sa začala po teroristických útokoch v Paríži v roku 2015. Videli ste, ako určité etno-náboženské skupiny vo Francúzsku žijú úplne oddelene od zvyšku krajiny. "Pre takéto skupiny Francúzsko neznamená nič iné ako predmet sarkazmu, opovrhnutia alebo dokonca nenávisti" .

"Francúzsko opäť eskaluje do občianskej vojny a vy to dobre viete," napísali autori listu Macrona. "Hovoríme o prežití našej krajiny, o prežití vašej krajiny."
Francúzske poučenie

"Zbabelosť, lži, zvrátenosť, to nie je naša vízia hierarchie. Naopak, armáda je miestom, kde hovoríme pravdu, pretože jej zverujeme svoje životy. " Píšu o udalostiach vo Francúzsku prvnizpravy.cz.

(Medzititulky.red. HD.)

Európa je naivná v otázkach terorizmu a migrácie, hovorí iracký arcibiskup
Iracký arcibiskup v Mosule v stredu uviedol, že sa bojí viac o Európu ako o svoj rodný Irak, pretože Európa je naivná ohľadom nebezpečenstva radikálneho islamu, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
23 | 10 | 2020 | Diana Zaťková