RTVS propaguje nevydarených progresívnych politikov. Havran si do relácie pozval hneď dvoch
13 | 05 | 2021 I Gabriel Matta

Čo sa dnes vo verejnoprávnej RTVS zmenilo ?


Verejnoprávna RTVS v utorok 11.05.2021 v relácií Večera s Havranom vytvorila priestor pre politikov a verejných sympatizantov mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko. V minulosti však takéto praktiky ostro kritizovali a požadovali za nich až personálne dôsledky. Z RTVS musel za takéto konanie odísť aj populárny redaktor Fedor Blažčák

V súčasnosti je RTVS ochotná vytvoriť takýto nevyvážený a propagandistický priestor pre kandidáta liberálnej politickej strany prof. Vladimíra Šuchu a sympatizantky tej istej strany prof. Márii Bielikovej. Je to iba preto, lebo do toho mainstream nebude vŕtať? Zjavne ide o „ich ľudí“.

Obrovské finančné zázemie oligarchov z ESETu deformuje už aj vedecké kruhy
PotemKInIT-ova dedina na spôsob ESETu. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič


Prof. Vladimír Šucha je neúspešným kandidátom koalície PS/Spolu a Prof. Márii Bieliková založila výskumný Kempelenov Inštitút (KInIT) a tiež verejne vystupovala v prospech PS/Spolu. KInIT dokonca vznikol s masívnou podporou ESETu, po tom čo bola Bieliková prepustená za zasadené etické a manažérske zlyhania vo funkcii dekanky.

Otázkou je prečo si do diskusie o umelej inteligencií RTVS neoslovila nepolitické inštitúcie ako SAV a popredné slovenské univerzity s výraznými vedeckými úspechmi v danej oblasti, ale neúspešného kandidáta do NR SR a zakladateľku výskumného inštitútu sponzorovaného ESETom?

Jediným vysvetlením v tomto kontexte ostáva len neobjektívnosť a neverejnoprávnosť. RTVS buď vedome, alebo nevedome (čo je ešte horšie), pomáha takto vytvárať mediálny obraz politika prof. Šuchu a prof. Bielikovej ako pseudo-vedeckých autorít, ktoré budú využité na podporu liberálno-progresívnych síl v blížiacich sa predčasných voľbách do NR SR.

Mainstream začal hrýzť. Strach z konkurencie alebo koniec monopolu na šírenie ideológií?
Takzvané "mienkotvorné" médiá boli až donedávna v pohode. Tvorili verejnú mienku tak, ako im za to bolo zaplatené. Mali monopol na informácie. A spravili si monopol aj na ľudí, ktorí tie informácie smú podsúvať. A tak boli aj vlastníkmi monopolu na... Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Ivan Brožík