Načo je nám celá vláda a 150 členný parlament, ak máme na všetko Matoviča?
13 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Minister pre všetko pokračuje vo svojej spasiteľskej misii. Statočne bojuje na všetkých frontoch a ak ich nie je dosť, nejaký si vždy vymyslí. Musí nám vnútiť "dobro", aj keby mal za to obetovať celé Slovensko.




Reprofoto status FB (@Pavol Demeš)

Keď ide o biznis, treba letieť (do Moskvy, za oceán, jedno kam)

"Igor Matovič včera odletel za oceán. V Pittsburghu rokuje s predstaviteľmi US Steel." Pripomína nám z viacerých uhlov pohľadu doslova kutrióznu zahraničnú cestu ministra financií diplomat a politický pozorovateľ Pavol Demeš.

M. Kollár: OĽaNO razí štýl populistickej, na emóciách založenej politiky. Riešením nie sú ani Fico, ani Matovič
11 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Najoriginálnejší, proste, je naj naj naj!

"Doposiaľ sme ešte nemali takého originálneho ministra financií, ktorý pred našimi zrakmi odhaľuje nové možnosti a postupy v oblasti medzinárodných vzťahov. Má šancu prekonať Ivana Mikloša."

A Pavol Demeš uvádza aj vrcholy politických pozoruhodností Igora Matoviča:

"-Najprv s Rusmi rozpracoval a hladko doriešil Sputnik V.
- Potom v tandeme s Györgym Gyimesim utužil priateľstvo s južným susedom
- A teraz nabral transatlantický kurz. Vzal si so sebou trojicu ľudí zo svojho ministerstva financií."

"Muž činu. Ide si za svojim aj napriek neprajníkom, lebo mu na nás záleží." Končí svoj status na sociálnej sieti Pavol Demeš.

Jozef Šátek: Spoločné záujmy tandemu Matovič - Remišová. Zničí nimi Remišová vlastnú stranu?
Bývalý elitný vyšetrovateľ a právnik Jozef Šátek si všíma až príliš nápadnú poddajnosť Remišovej voči Matovičovi. Rešpektuje ho viac ako postoje členov vlastnej strany. To dokazujú mnohé ich odchody. Vynára sa perspektíva zániku Za ľudí a vstup... Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Ivan Brožík


Ak opustíme rovinu žartovnej glosy, potom tu máme niečo, čo sa volá kompetenčný zákon.

,,Šlo jednoznačne o porušenie domácich pravidiel, kompetenčného zákona a medzinárodných zvyklostí. Igor Matovič v súvislosti s vakcínou Sputnik V už urobil sériu domácich a medzinárodných chýb, ktoré nevrhajú dobré svetlo na Slovenskú republiku, ale najmä na neho samého," konštatoval svojho času Pavol Demeš pre Trend.
Iný príklad

"Diplomati tvrdia, že v oboch prípadoch bol (Matovičom - pozn. red. HD.) ignorovaný rezort diplomacie a došlo k nerešpektovaniu kompetenčného zákona a k hrubému porušeniu v medzinárodných stykoch zavedených pravidiel a diplomatických zvyklostí. Napísal svojho času web spravy.pravda.sk.
Argument Plánom obnovy?

Minister financií argumentuje tým, že téma US STEEL sa dotýka Plánu obnovy a teda patrí pod jeho rezort. Potom však pod jeho rezort patrí školstvo, životné prostredie, hospodárstvo, informatika, zdravotníctvo, atď - koľko máme vlastne ministerstiev?

 

„Socialistické“ ciele financmajstra Matoviča. Kto to ale zaplatí sa verejnosť zatiaľ nedozvedela
Igor Matovič sa snaží zachrániť svoju potápajúcu sa loď sľubmi, na ktoré však nemá dostatok peňazí. Respektíve má, len ich musí odniekiaľ dostať. A to buď zvýšením daní, alebo ešte väčším zadlžením Slovenska. Hoci ekonómovia ho za jeho... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik