"Nabudúce choď rovno v teplákoch!" Slovákom sa nepáči, ako Matovič prezentuje krajinu v USA
13 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Expremiér a súčasný šéf rezortu financií Igor Matovič odletel na služobnú cestu do Pittsburghu, čím sa pochválil na sociálnej sieti Facebook. Vlna kritiky za jeho nie len odev, ale i postoj na seba nenechala dlho čakať, píše eReport.


Facebookový príspevok lídra hnutia OĽaNO obsahuje aj snímku z cesty. „Dnes a zajtra rokuje náš tím z ministerstva financií v Pittsburgu s vedením US Steel corporation … verím, že o skvelej budúcnosti ich závodu na východnom Slovensku. Po rokovaniach s predstaviteľmi US Steel, ktoré som viedol ako premiér, dnes ich budem za slovenskú stranu viesť ako minister financií, pod ktorého spadá Plán obnovy … s cieľom urobiť z US Steel Košice okrem ekonomického lídra aj ekologického lídra Východu,” napísal pod snímkou.



 

Pavlínka by sa mala viac starať

Matovič ako minister financií Slovenskej republiky nepôsobil podľa občanov reprezentatívne. Pocítiť mu to dali aj v komentároch pod príspevkom, kde mu vyčítali lacné sako a topánky zo stužkovej. "To je fakt taký problém obliecť si niečo príhodnejšie, ako gate z Miletičky a topánky snáď ešte zo stužkovej?" Pýtal sa jeden z komentujúcich. „Nabudúce choďte rovno v teplákoch na stretnutie,” pripojil sa ďalší. "Rifle??? Minister financií…..Pavlínka by sa mala viac starať ak to sám nezvláda,” zaťal iný komentujúci do živého.

Najvýstižnejší komentár však zanechala istá Ľubka. „Ministrom financií nemôže byť chudobný človek, ktorý nemá na jeden slušný oblek na reprezentáciu,” podotkla.

Načo je nám celá vláda a 150 členný parlament, ak máme na všetko Matoviča?
Minister pre všetko pokračuje vo svojej spasiteľskej misii. Statočne bojuje na všetkých frontoch a ak ich nie je dosť, nejaký si vždy vymyslí. Musí nám vnútiť "dobro", aj keby mal za to obetovať celé Slovensko. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Ivan Brožík