Čaputová potvrdila, že nie je prezidentkou všetkých, ale že je prezidentkou vládnej koalície, tvrdí Fico (VIDEO)
13 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Prezidentka Zuzana Čaputová opäť spravila niečo, čím doslova rozohnila opozičných politikov. Jej krok, obrátiť sa s otázkou referenda na Ústavný súd, „pohol žlčou“ aj predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi.


Smer-SD patril medzi tri najaktívnejšie strany, ktoré sa pustili do zberu podpisov pod vyhlásenie referenda. Aj preto ho krok hlavy štátu nielen sklamal, ale aj nahneval. Robert Fico vo videu na sociálnej sieti pomenoval jasne, ak neuspejú na Ústavnom súde, obrátia sa do Štrasburgu na Európsky súd.
Ak neuspejú s referendom na Ústavnom súde, obráti sa Smer-SD na Európsky súd

„Pani Remišová dnes oznámila rozhodnutie prezidentky Slovenskej republiky skôr, ako samotná prezidentka. O čom to svedčí? Je to korunný dôkaz toho, že prezidentka Čaputová sa opäť radila s predstaviteľmi vládnej koalície, a ja len dúfam, že tam nebola aj veľvyslankyňa USA. A dohodli sa, že referendovú otázku, aby zmarili referendum, dajú na Ústavný súd,“ konštatuje v úvode videa Fico a dodáva, že týmto krokom prezidentka Čaputová iba potvrdila, že nie je prezidentkou všetkých, ale že je prezidentkou vládnej koalície, a takých ľudí ako je Pročko a jemu podobní.



„Chcem za stranu Smer-SD zagarantovať, že zabezpečíme kvalifikované právne zastupovanie na Ústavnom súde, aby sme uspeli. A ak by sa stalo, že Ústavný súd bude pokračovať v šľapajach pani prezidentky, aby znemožnili referendum, tak sa určite obrátime na Európsky súd pre ľudské práva, a dáme tomu takú váhu, ako treba,“ zastrája ja sa vo videu predseda Smeru-SD, podľa ktorého prezidentka definitívne potopila priamu demokraciu. „My sme predsa na Slovensku už mali podobné dve referendá s podobnou otázkou, ale nikto tieto otázky ústavoprávne nespochybnil. Ešte raz preto môžeme skonštatovať, že pani prezidentka nie je prezidentkou všetkých,“ končí svoje video Robert Fico.

Čaputová nie je politik, tobôž štátnik, a nikdy ním ani nebude, hlási Belousovová
Do našej hlavy štátu si v ostatnom čase „koplo“ už niekoľko opozičných politikov, najnovšie sa k nim pridala aj predsedníčka strany Právo a Spravodlivosť Anna Belousovová. Na sociálnej sieti prezidentke Zuzane Čaputovej vyčítala viacero chýb,... Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik