Belousovová: Taký prezident, ako je Čaputová, je nanič. Slovensko z nej žiadny úžitok nemá, skôr naopak!
13 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Okrem koalície to prezidentka Čaputová za nevyhlásenie referenda schytáva z každej strany. K nespokojným „občanom“ sa pripojila aj expolitička Anna Belousovová.


Opozícia vyzbierala síce až takmer 600-tisíc podpisov za referendum, lenže to bola iba prvá prekážka ako sa pokúsiť zvaliť súčasnú vládu. Tou druhou je, ako sa ukázalo, prezidentka, ktorá síce potrebný počet podpisov uznala, lenže sama referendum nevyhlásila. Miesto toho sa obrátila na Ústavný súd, či je to možné. No a to nebolo viac treba ani Anne Belousovovej, ktorá jej to v statuse poriadne „vytmavila“, hoci, ako priznáva, prezidentka ju v podstate ani neprekvapila.
Padajúce preferencie vládnych strán jasne hovoria na odchod tejto vlády do nenávratna

„Nech rozhodnú iní. Ja ostanem za dobrú. To sú motívy konania pani prezidentky. Typická alibistická politika. Koho mi to pripomína? Piláta Ponského?“ začína svoj status predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť, podľa ktorej je zaujímavé, že kvôli referendu sa pani prezidentka rozhodla obrátiť na Ústavný súd, ale v čase, keď boli mnohokrát tzv. protipandemickými opatreniami vlády porušované ústavné práva občanov, vtedy ju názor Ústavného súdu nezaujímal. „Zmohla sa akurát tak na pár fráz o ničom, ako je to už jej zvykom,“ konštatuje bývalá šéfka národniarov.



„Mám neblahé tušenie, aké bude to rozhodnutie Ústavného súdu... Pani prezidentka sa často oháňa slovom demokracia. Každý skutočný demokrat by si mal ctiť ako najvyššiu autoritu hlas ľudu! Nielen 600-tisíc podpisov pod petíciu za predčasné voľby, ale aj strmhlav padajúce preferencie vládnych strán jasne hovoria o tom, že včera bolo neskoro na odchod tejto vlády do nenávratna. Taký prezident ako ona, to radšej nič!,“ píše na záver Anna Belousovová, ktorá ešte dodala? „Žiadny úžitok z nej Slovensko nemá, skôr naopak.“

Belousovová: Štát, v ktorom občan má po voľbách držať hubu nie je právny ani demokratický. A taký my nechceme!
Expolitička Anna Belousovová je pomerne veľkou a najmä častou kritičkou vlády, ktorú zostavila súčasná koalícia. Nečudo preto, že ju rozhnevali slová ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej o tom, že referendum je v rozpore s princípmi právneho... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik