Ak nie ste testovaní, nemôžu vás diskriminovať - pre vládu a jej poskokov totiž neexistujete
13 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

"Nuž, zúčastnili sme sa, ale slovo sme nedostali. Nebyť pani Pirošíkovej a pani Ballaschovej, tak by sme sa cítili iba ako na konferencii o náuke viery. Veríme v to, veríme v hento a všetci, čo neveria, choďte preč, lebo toto nie je téma, o ktorej dnes diskutujeme." Koštatuje Peter Weis z advokátskej kancelárie Weis & Partners na margo jedného myšlienkovho vskutku "pozoruhodného" podujatia.


Jeden z mnohých večerov slovenského myšlienkového trustu. Samozvaného predsedníctva výboru na udeľovanie Nobelových cien. Téma - covid pasy, testovanie, vakcinácia, diskriminácia, nediskriminácia. Svoje zážitky z tohto podujatia popisuje právnik Peter Weis z advokátskej kancelárie Weis & Partners v nasledujúcich riadkoch. Text citujeme z webu akw.sk
Nadutá, sprostá (v pravom zmysle slova) arogancia

My máme radi "štúdie, čísla a vedu a aspoň tie čísla sme očakávali od zástupcu Dát bez pátosu. A dozvedeli sme sa trebárs aj toto. Údaje zo Seychellských ostrovov sú bulvárne informácie a WHO mení svoje stanoviská. A vlastne ako zdroj informácií nie je spoľahlivé. (Toto pošlite, prosím, na Úrad verejného zdravotníctva SR a na Ministerstvo zdravotníctva SR. Od tohto momentu totiž nebudú vedieť poskytnúť k zdrojom odporúčajúcim nosenie rúšok už vlastne nič.)" Referuje o myšlienkových perlách "naslovovzatých odborníkov" Peter Weis.

Advokát Peter Weis: Podľa štúdie majú rúška nulový efekt, pokiaľ ide o šírenie vírusových respiračných chorôb
Advokátska kancelária Weis & Partners prichádza so zistením, že internet blokuje štúdie, ktoré poukazujú na neúčinnosť rúšok. Pokiaľ ide o šírenie respiračných ochorení. S informáciami pôvodne prišiel reportér CNN, S. Cortes. Link na štúdiu je... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Robert Bačinský

Vtip na odľahčenie (asi ako opis toho, čo sa dialo)

"Situáciu medzi diskutujúcimi by snáď najlepšie vystihol vtip: Keď dá vláda SR urobiť milión mužom tehotenský test, ktorý má chybovosť 0,005 percenta, na konci testovania bude 50 mužov falošne tehotných. Starosti mi však robia muži, ktorí zo strachu z výsledku začnú užívať antikoncepciu. Mimochodom podobnosť vtipu s akciou Spoločná zodpovednosť nie je náhodná." Píše Peter Weis.
Čo teda odznelo?

"Štátny tajomník Martin Klus perlil hneď od úvodu." Právnik Weis ho pre stručnosť parafrázuje: "Biológovia traste sa, pán minister školstva, počúvajte dobre, treba urgentne meniť obsah učebníc. Podľa jeho slov totiž OČKOVANIE ZABÍJA VÍRUS. My sa zdržíme komentára."

"Hádam mu môžeme odpustiť neznalosť problematiky získavania kolektívnej imunity, veď razí vlastne rovnakú líniu ako aktuálne zmenená metodika WHO: kolektívna imunita sa získava očkovaním (v kontexte a nijako inak). Opäť necháme bez komentára."
Argument vydieraním

Peter Weis ku Klusovej myšlienkovej "olympiáde" ďalej pokračuje: "A za svoj polhodinový výstup si vyslúži druhý človek našej diplomacie aj svoju osobitnú kapitolu v ďalšej pripravovanej žalobe do Haagu. Pred svedkami prezradil, že sa zástupcovia štátov EÚ totiž dohodli. Zočkovanosť obyvateľstva zvýšia tak, že ich vlastne budú vydierať tým, že ako neočkovaní nebudú môcť cestovať. Asi takto: Ľudia sa pôjdu sami radi zaočkovať, keď zistia, že nebudú môcť ísť v lete do Chorvátska. Doslova povedal, že si ľudia budú musieť zvyknúť na novú realitu. Toto si archivujme na ten Haag. Ľuďom s týmto typom myslenia je totiž zbytočné vysvetľovať, čo znamená informovaný súhlas a slobodná vôľa.
Lebo Ursula povedala...

"Pán štátny tajomník nemal o kovid pase a jeho diskriminačnej povahe ani šajnu. Ak niekto totiž na faktami podloženú argumentáciu diskutujúcej ohľadne diskriminácie slobody pohybu spočívajúcej v tom, že zaočkovaní môžu byť nositeľom a šíriteľom patogénu, a napriek tomu sa nemusia testovať vôbec uviedol, že veď sa nemusíte očkovať, môžete sa dať otestovať. Tak načo vlastne došiel obhajovať covid pass? Či certifikát, či čo to je. Keď jediné, čo by pri serióznej a dlhšie trvajúcej debate ako argument s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou zostalo, by bolo: Lebo Ursula povedala… A my komentár opäť radšej nedáme." Znie v komentári Petra Weisa na webe akw.sk.

"Pán štátny tajomník, Vás už nech len nikam za hranice neposielajú. Myslíme to vážne."

Peter Weis: „Počty prípadov vraj klesajú kvôli vakcinácii. Toto stanovisko je však evidentnou dezinformáciou.“
Právna kancelária Weis & Partners upozorňuje, že tvrdenie o klesajúcich číslach súvisia s mRNA vakcínami, rúškami, lockdown opatreniami alebo sociálnym odstupom je dezinformácia. Pozitívne prípady COVID-19 budú podľa Weisa klesať aj naďalej.... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Robert Bačinský

Keby hlúposť kvitla, na Slovensku je botanická záhrada v rozpuku

"A ostatní diskutujúci? Boli tam uvedené len krstné mená, ale pán Jozef dokázal v rámci dvoch vstupov poprieť aj vlastné slová. Ďalší sa asi pomýlil a povedal pravdu, akurát ju zle interpretoval. Povedal, že je super, že zaočkovaní budú asymptomatickí. A on to naozaj myslel vážne. T.j. očkovaním si vyrábame nosičov patogénu bez klinických príznakov, ktorí sa potenciálne stávajú oveľa nebezpečnejší ako neočkovaní pri zanesení patogénu po návrate z dovolenky. A to je podľa nich super…"
Dáta sa nejak pomotali

Podľa právnika Weisa "zástupca Dát bez pátosu po výkone (a v minulosti som ich prácu naozaj obhajoval) mal asi zlý deň. To sa stáva. Churchill by si ho po jeho interpretáciách vybral bez váhania za poradcu. Ak by sa po dnešku premenovali na Pátos bez dát, zrejme by sa nikto na nič nepýtal. Škoda, že som nedostal priestor na vstup.

A argumenty tejto kaviarne? Okrem toho, že všetky pokusy o debatu ohľadne vážnych vedľajších účinkov očkovania označujú za emocionálne vydieranie, uvedieme dva. Dva za všetky.
V rozpore s rezolúciou Rady Európy

"Vakcinačný pas je v rozpore s rezolúciou Rady Európy. Oukej. Riešenie? Tak ho treba nazvať certifikát. A je to… Keď poviem, že tráva je modrá, prestáva byť trávou…" Píše Peter Weis o tom, ako demagógovia na Slovensku prefarbujú fakty podľa toho, ako sa im zachce.

Ďalší dôkaz, že testy a vakcíny proti Covidu pravdepodobne nefungujú (Peter Weis)
Komentár Petra Weisa Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | Peter Weis

Vierologické seansy nám diktujú čo a ako

"Prepáčte, nevydržal som ani celú hodinu. A to vydržím dosť. Takže som možno ešte niečo dôležité nepočul. Na takéto vierologické seansy som zablúdil naozaj výnimočne a dávam sám sebe predčasný novoročný záväzok, že už to robiť nebudem. Uvedomil som si totiž, že to škodí môjmu mentálnemu zdraviu."

"Naopak, chcem týmto ľuďom urobiť radosť a podarovať aj na mňa pripadajúce dávky vakcíny, t.j. všetkých 7-8, a chcem si natočiť na video, ako sa budú pri podaní úprimne tešiť (môžu samozrejme aj postupne, netrvám na vpichnutí naraz)."

"Len si predstavte, že by som im napríklad na takomto fóre mohol vyzradiť tajomstvo, aké sú používané prahové hodnoty ct a aké majú byť naozaj, že PCR test nie je testom ani podľa jeho vynálezcu Karyho Mullisa. Veď by na mne rovno vykonali exorcismus. Lebo k viere neodmysliteľne patria aj nástroje pre neustále udržiavanie viery, a tým PCR test rozhodne je."

"Myslíte si, že v rámci debaty niekto spomenul, že tu existujú aj netestovaní? Kdeže, ak medzi nich patríte, ste pre nich dinosaury. A tie nemôžu byť diskriminované, lebo už neexistujú." Končí svoje zamyslenie nad úbohosťou slovenského ducha moci - nielen toho právnického - Peter Weis z advokátskej kancelárie Weis & Partners na webe akw.sk.

(Medzititulky red. HD.)

Vláda ohrozuje už aj zdravie žiakov a vyučujúcich, tvrdia advokáti Pirošíková, Weis a Schmidt
Pandemická komisia a vláda svojim neodborným prístupom ohrozuje už aj zdravie žiakov a vyučujúcich, tvrdia bojovníci za ochranu ľudských práv, advokáti Weis, Schmidt a Pirošíková. Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič