Prezidentka zvýhodňovala sponzorov lyžiarky, hrozí jej pokuta
12 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Podnet súvisiaci s možným porušením zákazu reklamy podal Martin Daňo, informoval portál SME. Konanie voči Zuzane Čaputovej začal výbor Národnej rady pre nezlučiteľnosť funkcií. Prezidentka v drese Vlhovej zvýhodňovala jej sponzorov, hrozí jej pokuta.


Okrem dresu Petry Vlhovej, ide podľa portálu SME aj o pulzné oxymetre. Tie prezidentke poskytli súkromné spoločnosti.

„Výbor si vyžiada stanovisko prezidentky a následne rozhodne. Ak skonštatuje porušenie zákona, hlave štátu hrozí pokuta až vo výške 12 mesačných platov,“ uviedol pre portál SME predseda výboru Boris Susko (Smer).
Konanie voči prezidentke bolo začaté na základe podnetu za porušenie zákazu reklamy

„Zákon hovorí jasne o tom, čo je reklama. Ústavný zákon zas jasne vraví, že verejný funkcionár reklamu robiť nemôže,“ informoval portál SME Bosir Susko. „Uvidíme, ako to výbor vyhodnotí," dodal.

Čaputová nie je politik, tobôž štátnik, a nikdy ním ani nebude, hlási Belousovová
Do našej hlavy štátu si v ostatnom čase „koplo“ už niekoľko opozičných politikov, najnovšie sa k nim pridala aj predsedníčka strany Právo a Spravodlivosť Anna Belousovová. Na sociálnej sieti prezidentke Zuzane Čaputovej vyčítala viacero chýb,... Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Prezidentka zvýhodňovala sponzorov a propagovala konkrétne značky

Konanie voči prezidentke sa začalo podaním podnetu, informoval Ondrej Dostál (SaS). Martin Daňo v ňom vyčíta, že menovala názvy súkromných firiem, ktoré pulzné oxymetre poskytli. Nielen na obrazovke, ale aj na stránke Prezidentského paláca.
Podnetov voči verejným funkcionárom riešil výbor viac

Podľa portálu Sme bolo definitívne zastavené konanie voči Róbertovi Ficovi (SME). Vo veci užívania kaštieľa vo Vinosadoch výbor nekonštatoval porušenie.

Peter Tóth: Novinári sú komplicmi organizovanej skupiny Pčolinský - Lipšic - Košč (rozhovor)
Bývalý novinár Peter Tóth alias Ďateľ, Hlavnému denníku v exkluzívnom rozhovore poskytol svoj pohľad na dianie v SIS. Aj na kauzy, ktoré v súčasnosti hýbu Slovenskom. Neobišiel ani Daniela Lipšica a Moniku Tódovú. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Petra Demková