Kollár: "Podmienky kolúznej väzby sa musia zmeniť, aj keby sme sa nedohodli s Kolíkovou"
12 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Predseda parlamentu Boris Kollár chce každopádne upraviť podmienky kolúznej väzby. A to aj v takom prípade, ak sa nedohodne s ministerkou Kolíkovou, informujú Parlamentné listy.


Sme rodina chce podať vlastný návrh zákona upravujúci kolúznu väzbu. „Ak nás podporia niektorí koaliční poslanci, môžeme to dostať do druhého čítania. Budeme tým pádom mať ešte jeden mesiac na to, aby sme pripravili dohodu s pani ministerkou. Lebo ten zákon by mala priniesť na júnovej schôdzi,“ hovorí Kollár.

Mária Kolíková pripravila spolu s pracovnou skupinou návrh, ktorý upravuje dĺžku kolúznej väzby a zaradila ho do medzirezortného pripomienkového konania.  Návrh predstavila aj poslankyňa za Sme rodina Petra Hajšelová.

Zákon nebol prijatý ale Kollár to nevníma ako porušenie koaličnej dohody. „Stále chceme vyjednávať a stále sme pripravení náš zákon stiahnuť, aj keby prešiel do druhého čítania, pokiaľ sa dohodneme na spoločnom znení s pani ministerkou Kolíkovou,“ dodal Kollár.

Fico: Zabezpečíme kvalifikované právne zastupovanie na Ústavnom súde SR
Opozičný Smer-SD zabezpečí kvalifikované právne zastupovanie na Ústavnom súde (ÚS) SR v súvislosti s tým, že sa prezidentka Zuzana Čaputová obrátila na ÚS s petíciou za vyhlásenie referenda o skrátení volebného obdobia Národnej rady SR. Garantuje... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | tasr