Chystá sa výmena predsedníčky v strane Za ľudí?
10 | 05 | 2021 I Iza Bela










V strane Za ľudí zrejme dochádza pomaly, ale isto k výmene na poste predsedníčky. Veronika Remišová stráca podporu kľúčových ľudí, tvrdí odchádzajúca Letanovská.



Kauza Šeliga - Žitňanská ako urýchľovač Remišovej pádu?

Podľa odchádzajúcej exposlankyne strany Za ľudí Andrei Letanovskej stráca Veronika Remišová podporu kľúčových ľudí v strane. Odpor proti Remišovej rastie. Kauza Šeliga - Žitňanská to len urýchlila. Javí sa to tak, že v strane Za ľudí vznikajú dva tábory, ktoré začali proti sebe bojovať.



Začalo sa to Kollárom a Valáškom

Výrazný prepad volebných prieskumov, viaceré odchody kľúčových osobností od Za ľudí prezrádzajú, že tejto politickej strane prestali dôverovať nielen voliči, ale už aj členovia. Strana je podľa všetkého odpísaná na zánik. Nedávne odchody Miroslava Kollára, ktorý prešiel do Beblavého partaje Spolu, a Valáška, ktorý taktiež zradil a odišiel do Progresívneho Slovenska, sú toho jasnou indíciou.


Za ľudí je v problémoch. Ledecký končí na ministerstve, Letanovská v parlamente
Strana Za ľudí má ďalšie problémy. Dvaja jej poslanci nie sú úplne stotožnení s nastupujúcou vládou a rozmýšľajú o svojich súčasných flekoch. Je to Andrea Letanovská a Vladimír Ledecký. Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Ďalšou v poradí je Letanovská

Ďalšou v poradí, kto teraz odchádza zo strany, je lekárka Andrea Letanovská. Oznámila to v sobotu na Facebooku. Podľa jej vyjadrenia je pozícia predsedníčky Za ľudí Veroniky Remišovej vo vnútri strany oslabená. Píše, že v strane prebiehala diskusia o výmene líderky, čo deklarovala slovami, že v strane zotrvávala len preto, aby mohla "zásadne zmeniť jej tvár" a naplniť tak odkaz jej zakladateľa.


Ako dôvod svojho konečného rozhodnutia uviedla, že "predsedníčka Veronika Remišová nedokázala uchopiť a rozvíjať odkaz zakladateľa strany. V celom jej pôsobení bolo mnoho zaváhaní a neschopnosť zaujať jasný, zrozumiteľný a zásadový postoj, ktorý by reprezentoval postoje väčšiny kľúčových osobností poslaneckého klubu a predsedníctva."


Poslanec Miroslav Kollár po odchode zo Za ľudí vstupuje do strany Spolu
Poslanec Národnej rady (NR) SR a primátor Hlohovca Miroslav Kollár vstupuje do mimoparlamentnej strany Spolu. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii. Kollár sa dostal do parlamentu ako člen strany Za ľudí, ktorej bol aj podpredsedom. Z... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | tasr

Remišová vraj Kolíkovú predhodila krvilačným koaličným partnerom

Veľkú kritiku utŕžila Veronika Remišová od lekárky Letanovskej aj za jej reakciu pri aktuálnej kauze ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Predsedníčka strany sa Kolíkovej podľa nej zastala „veľmi vlažne, neskoro, akoby nútene a tým ju nemilosrdne predhodila nielen opozícii, ale aj krvilačným koaličným partnerom“.


Správanie Remišovej označila za „poslednú kvapku“. „Môj pohár schopnosti akceptácie absurdity a nečistoty politiky pretiekol a už ďalej nebude Veronika Remišová a zvyšok vlády konať aj v mojom mene,“ vyhlásila.


K odchodu poslankyne sa vyjadrila aj strana Za ľudí, ktorú mrzí, že Letanovská odchádza práve v čase, keď strana a ministerka Kolíková čelia najväčším útokom zo strany opozície. Na záver strana Za ľudí popriala Andrei Letanovskej v jej ďalšom pôsobení veľa úspechov v ďalšej práci.























Drgonec: Kolíkova nie je odborne zdatná na post ministerky spravodlivosti. Je drzá a nesebakritická
Bývalý sudca ústavného súdu Ján Drgonec vyhlásil, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková nie je odborne zdatná na post, ktorý zastáva. Navyše je drzá a nesebakritická, informuje portál Parlamentné Listy. Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Lukáš Leca