Západ, ktorý porovnáva ZSSR s hitlerovským Nemeckom uráža 27 miliónov padlých Sovietov
09 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Názor Bradleyho Blankenshipa (Russia Today)



S Dňom víťazstva je tu opäť historický revizionizmus z druhej svetovej vojny. Dôvod, prečo sa to stáva opäť tak horúcim problémom, je ten, že diskusia o minulosti má vážne dôsledky pre dnešnú geopolitiku, zamýšľa sa americký novinár žijúci v Prahe, publicista a politický komentátor Bradley Blankenship.




Zjavne sa stalo každoročnou tradíciou niektorých aktérov, že sa opäť snažia prinútiť nás, aby sme zbytočne debatovali o jednoduchých historických pravdách o druhej svetovej vojne. Keď stúpa napätie Západu proti Rusku, história sa zodpovedajúcim spôsobom reviduje alebo skreslí, aby očiernila nespochybniteľné hrdinstvo Sovietskeho zväzu počas vojny.

Niektoré skreslenia sa stali natoľko bežnými, že sa stali „všeobecne známymi“ na Západe, najmä v Spojených štátoch, čo je hlavne to, že vojnu vyhrali USA a nie Sovietsky zväz a že Sovietsky zväz sa spojil s nacistickým Nemeckom.
Sovieti vojnu nezačali - snažili sa jej zabrániť

Navyše, ako je predmetom nedávnej knihy Dr. Seana McMeekina, člena Akademickej rady americkej  Pamätnej nadácie obetiam komunizmu , títo revizionisti sa domnievajú, že vojnu v skutočnosti zahájil Sovietsky zväz a nie Nemecko. (McMeekinova kniha má doslova názov „Stalinova vojna“ a hovoril o nej online s VoC, ironicky, deň pred výročím Hitlerovej smrti ...).

Amerika konečne prestala predstierať, že bude riskovať vojnu s Ruskom....kvôli Ukrajine
Názor Glenna Diesena (Russia Today) Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Tieto skreslenia majú dehonestovať Sovietsky zväz, ako aj moderné Rusko a myslím si, že aj medzinárodné komunistické hnutie tým, že sa z komunizmu stane rovnako zlá, alebo ešte horšia, genocídna ideológia.

Áno, je pravda, že Nemci a Sovieti podpísali Pakt o neútočení v roku 1939 (Molotov - Ribbentrop), ale nešlo o spojenectvo. Sovieti v skutočnosti neboli jedinou európskou krajinou, ktorá mala takúto dohodu, pretože Francúzi, Briti a dokonca aj Poliaci uzavreli v roku 1939 podobné zmluvy s Nemeckom.

Zámerom bolo získať čas pre Sovietov, ktorí boli izolovaní západnou armádou. Zabrániť tlaku a sankciám, aby sa bránili pred nevyhnutnou inváziou.

Duchovná degradácia Ameriky sa zrýchľuje (Svjatoslav Kňazev)
Komentár Svjatoslava Kňazeva (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Iveta Machová


V skutočnosti podľa správy Telegraph z roku 2008 s odvolaním sa na generálneho riaditeľa ruskej zahraničnej spravodajskej služby vo výslužbe, ktorý pretriedil stovky odtajnených dokumentov, sa Sovietsky zväz skutočne pokúsil vytvoriť spojenectvo s Britániou a Francúzskom, aby v roku 1939, pred začiatkom vojny, zatlačil Nemecko.

Keď sa však západné národy stiahli, Moskva uzavrela dohodu s Berlínom. Sovieti potom využili príležitosť a obliehali časti Bieloruska a Ukrajiny, ktoré Poliaci obsadili po poľsko-sovietskej vojne. Tá nasledovala po prvej svetovej vojne - v čase, ktorý je dnes na Západe známy a znevažovaný ako invázia Sovietov do Poľska.

Toto sa tak často používa na podporu tvrdení, že za tragédie druhej svetovej vojny bol Sovietsky zväz rovnako vinný ako Hitler (alebo viac!), že jeden z najväčších propagandistických plátkov Kremľa, alias nemeckého ministerstva zahraničia (to je sarkazmus), o tom vypovedal v minuloročnej tlačovej správe ku Dňu víťazstva .

Skutočné dôvody „Povstania pražského ľudu v roku 1945“ (Sergej Latyšev)
Komentár Sergeja Latyševa (Tsargrad.tv) Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič


Stálo v ňom: „Opakovaný pokus tak potupne prepisovať históriu v posledných mesiacoch vyžaduje, aby sme hovorili nahlas a zreteľne - niečo, čo by vzhľadom na nevyvrátiteľné historické fakty skutočne nemalo byť potrebné - a aby sme nepochybovali o tom, že samotné Nemecko rozpútalo Druhú svetovú vojnu samotnou inváziou do Poľska a Nemecko je zodpovedné za zločiny holokaustu proti ľudskosti. Tí, čo o tom zasejú pochybnosti a uvrhnú ďalšie krajiny do úlohy páchateľa, robia nespravodlivosť obetiam, využívajú históriu na svoje vlastné účely a rozdeľujú Európu.“
Hitlerova inšpirácia

Ak hľadáme paralely s nacistami, tu je jedna: Americký právnik a profesor z Yale University James Q. Whitman vo svojej knihe „ Hitlerov americký model“ z roku 2017 odhalil, že nacisti sa skutočne veľmi inšpirovali Spojenými štátmi americkými.

Hillary chce „globálne zúčtovať“ s „dezinformáciami“. Ale len s tými pravicovými
Názor Zacharyho Leemana (Russia Today) Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Inšpirovali sa najmä americkými rasovými, občianskymi a prisťahovaleckými zákonmi a ich propaganda často uvádzala USA ako príklad nadradenosti belochov. Nacisti považovali východoeurópanov za divochov a odvolávali sa na genocídu Spojených štátov pochádzajúcu z ich pôvodného obyvateľstva, takzvaného manifestu osudu, pri dobytí východnej Európy.

To však neznamená, že nacisti neochvejne obdivovali USA. USA tiež považovali za miesto liberálnej dekadencie a neutíchajúceho „miešania rás“, ktoré by im nakoniec samo vybuchlo.

Pre nich boli vtedajšie USA, kedysi veľká civilizácia, v nenávratnom úpadku vďaka demografickým posunom, čo by sme dnes nazvali „veľkou náhradou“ sprisahania, a ktoré znejú strašidelne podobne ako niektorí populárni americkí politickí komentátori.

Zelenskyj si pripomenul koniec druhej svetovej vojny pri hraniciach s Ruskom
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si pripomenul 76. výročie konca druhej svetovej vojny v Európe návštevou dediny pri hraniciach s Ruskom, kde došlo k eskalácii napätia po tom ako Moskva začala hromadiť svoje vojenské jednotky pozdĺž hranice... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | tasr


Súčasne, ako poznamenal uznávaný vedec Michael Parenti vo svojej slávnej knihe  „Čierne košele a červení “, existujú nepopierateľné dôkazy o tom, že západní priemyselníci vrátane amerických podporovali fašistický nástup k moci v boji proti Sovietskemu zväzu.

Ako Parenti napísal, Henry Ford a Ford Motor Company podporoval nacistov pred a počas vojny a Rockefellerova Chase Bank pomohla vyprať nacistické peniaze.
Šírenie vplyvu USA mení historické vnímanie

Počas vojny utrpelo nespočetné množstvo ľudí a národov nevýslovné násilie. Ale je potrebné to opakovať, pretože množstvo západniarov si nie je vedomých, že asi 27 000 000 ľudí v Sovietskom zväze zomrelo v rukách fašistických útočníkov, ktorí sa ich snažili vyhladiť, aby rozšírili svoj Lebensraum (životný priestor).

20 generálov varuje Macrona pred občianskou vojnou. Signatárom za to hrozí vojenský súd
Vo Francúzsku zverejnila skupina generálov vo výslužbe a aktívnych dôstojníkov otvorený list prezidentovi Macronovi. Varujú v ňom pred občianskou vojnou. Teraz im za to hrozia vojenským súdom, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Toto je kultúrna pamäť, ktorú málokto dokáže pochopiť a nie je, bohužiaľ, zahrnutá do akejkoľvek diskusie o histórii druhej svetovej vojny na Západe. Ale to sa opakuje. Dnešné udalosti navyše naznačujú, že rozšírenie amerického vplyvu v Európe priamo korelovalo so zmenami názorov na vojnu.

Niet divu, prečo ruský prezident Vladimír Putin  presadzuje zákaz prejavov, ktoré porovnávajú ZSSR s nacistickým Nemeckom alebo Stalina s Hitlerom. Mnoho európskych krajín zakazuje nacistickú symboliku a revizionistický prejav holokaustu a príbehy pochádzajúce od niektorých aktérov na Západe spadajú do oboch týchto kategórií. Je to falošné a mimoriadne nebezpečné.

Pozrite, nemusíte byť komunista alebo Rus, aby ste priznali zjavné historické fakty a vyvracali do očí bijúce klamstvá tlačené radikálmi susediacimi s nacistami. Stačí citovať legendárneho amerického spisovateľa Ernesta Hemingwaya: „Každý, kto miluje slobodu, dlhuje Červenej armáde taký dlh, že ho nikdy nemožno splatiť.“

Agresia NATO voči Rusku. „Hra s ohňom“ (Hans-Georg Münster)
Komentár Hansa-Georga Münstera (World Economy) Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová