„Prečo nedáme 900-tisíc eur radšej na podfinancované zdravotníctvo?“ pýta sa Miroslav Suja
09 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Podpis zmluvy ministra zdravotníctva so súkromnou televíziou na nákup vysielacieho času pre propagáciu očkovania za takmer milión eur kritizuje vo svojom videu poslanec parlamentu z hnutia Republika Miroslav Suja. Podľa neho by tieto peniaze viac potrebovalo samotné zdravotníctvo.


Očkovanie u nás pokrivkáva, a tak treba niečo robiť. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský sa preto rozhodol, že na jeho propagáciu podpíše zo súkromnou televíziou Markíza zmluvu na nákup vysielacieho času vo výške 900 000 eur. Prirodzene, takýto krok sa nie všetkým páči a medzi odporcov patrí aj Miroslav Suja, ktorý to vo svojom videu na sociálnej sieti aj vysvetlil.

„Minister zdravotníctva Lengvarský podpísal so súkromnou televíziou Markíza zmluvu na nákup vysielacieho času vo výške 900 000 eur a to na propagovanie očkovania a boja proti Covidu. Myslíte si, že je to správne? V dnešnej dobe za takéto služby dávať stovky tisíc eur súkromným spoločnostiam?“ pýta sa v úvode videa Suja, podľa ktorého mohli byť tieto financie použité na iné účely.



„Tam, kde je to naozaj potrebné. Keďže vieme, že zdravotníctvo na Slovensku je dlhodobo podfinancované, hovoriť konkrétne príklady, ako lepšie by sme vedeli tieto finančné prostriedky využiť by zabralo prinajmenšom hodinu,“ konštatuje poslanec za hnutie Republika. „Igor Matovič v tichosti pletie bič na živnostníkov. Pripravuje zmenu v DPH a k dani z nehnuteľnosti a pritom sa takto plytvá s verejnými financiami,“ uzatvára video Miroslav Suja.

Harabin: "Za peniaze na reklamu vakcín mohlo byť dosť lieku pre všetkých nakazených"
Bývalý sudca Štefan Harabin sa pustil do hospodárenia na Ministerstve zdravotníctva Slovenskej republiky, ktoré nie je v záujme pacientov a dokonca ho podľa neho sprevádzajú porušenia viacerých zákonov. Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík