Kamenický: "Igor Matovič akosi rýchlo zabúda na to, za čo sa bil v opozícii a čo pred voľbami sľuboval"
09 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič si nezískal srdcia Slovákov nielen ako premiér, ale ani ako šéf rezortu financií. Na svojom novom mieste sa ešte ani poriadne nezohrial a už sa chystá robiť to, čo v opozícii kritizoval. Jeho kroky nezostali bez odozvy ani u exministra financií Ladislava Kamenického.


Podľa Ficovho financmajstra Matovič vodu káže a víno pije. Pravdou ale je, že šéf OĽaNO je mužom tisícky tvárí. Pred voľbami rozprával iné ako konal ako premiér, to samé platí teraz, keď je ministrom financií. Svoje by o tom vedeli rozprávať i živnostníci a drobní podnikatelia azda vo všetkých druhoch odvetví, kultúru a šport nevynímajúc.
To fakt chceme, aby morálne „nečistý“ Matovič ovplyvňoval príjem Slovákov?

Nový šéf rezortu financií, ktorého mnohí obviňovali, na základe jeho vlastných slov, že sa financiám vlastne ani nerozumie, dokázal, že pre neho slová a najmä sľuby nemajú prakticky žiadny význam. Ešte ako opozičný poslanec sa bil za to, aby sa nezvyšovali dane, teraz ich ale sám chce zvyšovať.

„Matovič chce dodaniť živnostníkov, lebo podľa neho, na rozdiel od zamestnancov, živnostníci vraj neférovo využívajú systém. A to hovorí človek, ktorý vo svojej firme regionPress prevažne využíval živnostníkov a brigádnikov na roznášanie novín,“ krúti hlavou nad zámerom nového ministra financií jeho predchodca Ladislav Kamenický.

Igor Matovič s obľubou hovorieval, že ak by sa za vlády Roberta Fica lepšie vyberali a nerozkrádali dane, peňazí by bolo dosť. Už po pár dňoch sa ale prevalil jeho úmysel zvýšiť nielen DPH. „Opäť to hovorí človek, ktorý si dal za rok do firemných nákladov výdavky za 200-tisíc km fiktívne najazdených na Fábii s jeho mamičkou (550 km každý deň v roku). Ktorý bol usvedčený z daňových podvodov a ktorý prepísal svoju firmu na bieleho koňa Vandáka,“ smeje sa Kamenický nad úvahami Matoviča a jeho činmi z minulosti.



Igor Matovič pred voľbami sľuboval aj prijatie nového zákona o hmotnej zodpovednosti politikov, ktorým by sa odstránilo nevýhodné uzatváranie zmlúv či iné kroky politikov, ktorými by vznikli štátu škody.

„A to chce urobiť človek, ktorý má rozdelené bezpodielové spoluvlastníctvo manželov, ktorý prepísal celý svoj niekoľkomiliónový majetok na manželku, ktorý podľa toho nič nevlastní a je vlastne bezdomovec? A teda preto sa zákon o hmotnej zodpovednosti na Matoviča nebude vôbec vzťahovať.“ Vysvetľuje Kamenický ako Matovič elegantne obišiel zákon, ktorý zatiaľ radšej ešte nová vláda neschválila.

Okrem Matoviča by naň totiž zrejme doplatili viacerí súčasní politici. Prirodzene, exminister financií Ladislav Kamenický si neodpustil smerom k Igorovi Matovičovi ani štipľavú poznámku. „To fakt chceme, aby takýto „morálny etalón čistoty“ pripravoval daňovo-odvodovú reformu na Slovensku a ovplyvňoval príjem všetkých Slovákov? To vari nie!“

Baránek: "Matovič je šialený blázon, daňový podvodník, klamár a plagiátor. Jediné čo robí, nahráva Smeru"
Táto vláda vodu káže a víno pije. Má takú veľkú mieru zhovievavosti voči svojim prehreškom, akú v minulosti u súčasnej opozície vôbec neakceptovali, vyhlásil pre ParlamentneListy.sk politický analytik Ján Baránek. Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková