Ďalšia Matovičova hra. Do Fondu vzájomnej pomoci neposiela nikto nič
09 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Ďalšia Matoviča hra. Matovičov prísľub, že do Fondu vzájomnej pomoci bude posielať svoju výplatu bol IBA o veľkých sľuboch. Poslal iba jednu a neskôr sa vyjadril, že mu to už odpadlo od chuti a na charitu prispieva inak. Do Fondu vzájomnej pomoci dlhodobo neposiela nikto nič.


Fond vzájomnej pomoci vznikol vlani v apríli. Zriadil ho vtedajší premiér Igor Matovič (OĽaNO) a poslanci hnutia sa zaviazali, že do neho budú prispievať 500 eurami mesačne, priniesol informáciu portál Pravda.
Populizmus Matovičovho hnutia 

Vyjadrenia pre médiá a na tlačových besedách, ako to je u Matovičovho hnutia zvykom, boli teatrálne. Pomyselný búrlivý potlesk priniesli vyjadrenia, na ktoré poukázal portál Pravda.

Michal Šipoš, predseda poslaneckého klubu: „Chceme ísť príkladom, chceme byť solidárni. Budeme veľmi radi, keď sa pridá čo najviac ľudí, aby sme mohli pomôcť čo najviac ľuďom.“

Igor Matovič, vtedajší premiér SR : „Vzdávam sa celého môjho premiérskeho platu a budem ho odovzdávať do tohto fondu, dokedy boj s koronou nevyhráme."

Pridávali sa ďalší a ďalší. A realita? Od začiatku roka 2021 neprišiel ani cent. Takmer všetci prestali prispievať už vlani na jeseň.

Politológ Ruman: "Matovič neváha rokovať ani s tak nenávidenou opozíciou, ak mu to vyhovuje"
Koaličná kríza na Slovensku síce priniesla akúsi malú rošádu vo vedení tohto štátu, ale voliči takmer žiadnu zmenu nezaznamenali. Pre Igora Matoviča je totiž jedno, či sedí na stoličke premiéra alebo na tej ministerskej. Napätie vyvoláva tak či... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Solidarita s ľuďmi? Z OĽANO už nedáva nikto nič

Igor Matovič poslal iba jednu výplatu vo výške 1 491,20 eura, čo bola alikvótna časť za marec. Jeho manželka Pavlína poslala 3000 eur vo svojom mene. Odvtedy nič. Posledným, kto poslal aspoň 250 eur, bol v decembri Peter Kremský (OĽaNO), informuje portál Pravda.

Príspevky od poslancov sa postupne zmenšovali a od jesene neprispieval do fondu prakticky nikto. Vymizli aj príspevky od bežných darcov, na účet sporadicky príde zopár eur.

Politológ Jozef Lenč : Paranoidný premiér, OBYČAJNÍ intrigáni a kult osobnosti
„Opäť tu máme paranoidného premiéra, ktorý miluje adorovanie vlastnej osobnosti. A to najmä osobnosťami závislými na jeho manieroch. Pomstychtivosť, intrigy a rektálny alpinizmus. Nič nové v našej politike.“ Citát Jozef Lenč Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Linda Chopin

Fond držia pri živote peniaze milionára

Na transparentnom účte Fondu vzájomnej pomoci je 479-tisíc eur. Keby nebolo polmiliónového príspevku od podnikateľa Milana Fiľa, už by bol na mizine, tvrdí portál Pravda.

Milan Fiľa je jeden z najbohatších Slovákov, ktorý peniaze poslal krátko po vzniku fondu. Urobil tak napriek tomu, že Matovič ako opozičný politik v roku 2017 tvrdil, že Fiľa sa podieľal na najväčšom korupčnom podvode na Slovensku. O korupciu malo ísť podľa Matoviča pri prevode akcií SCP Ružomberok a Matovič mal na to overené dôkazy, informuje portál Pravda.

Peniaze z fondu v súčasnosti rozdeľuje nezisková organizácia Ľudia ľuďom. Doposiaľ prerozdelili viac ako 213-tisíc eur.

Fond neprirástol k srdcu ani z ďalším členom koalície. Proti nemu boli aj poslanci opozície. Ako informuje portál Pravda, SMER sa odmietal podieľať na Matovičovej perfídnej hre.

Sekta OĽaNO sa finančne prisala na štát a z titulu moci likviduje mysliaci odpor
To sa to zarába na štáte - jeden nakúpi za milióny testy a druhý zas od štátu vycicia milióny za ich nútené použitie. A kto sa stavia na odpor, je likvidovaný. Efektívne, aj s celými rodinami - nezávislá stredná vrstva už si vypočula, čo ju za... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Ivan Brožík