Čínu podozrievajú z prípravy vojny s biologickými zbraňami
09 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Američania získali dokument z ktorého zistili, že Čína sa dlhodobo pripravovala na vojnu s biologickými zbraňami. Je vírus Covid-19 zbraňou „Tretej svetovej vojny“?



Vyšetrovanie necháva všetky možnosti otvorené

Americké spravodajské agentúry na základe získaných dokumentov podozrievajú Čínu z prípravy "Tretej svetovej vojny". Podľa zistení amerických vyšetrovateľov sa dlhodobo pripravovala na vojnu s biologickými zbraňami. Túto informáciu priniesol portál dailymail.co.uk.

Čína skúmala vírusy SARS a ich využitie na vojenskú zbraň od roku 2015. Výskumy sa uskutočňovali spôsobom, aký tu ešte nebol. „Čína zmarila všetky pokusy o reguláciu a kontrolu svojich laboratórií, v ktorých k takým experimentom mohlo dôjsť,“ priniesol Startitup vyjadrenie experta Hamish de Bretton-Gordon na chemické zbrane.

Konšpirácie sa stávajú skutočnosťou. Únik covidu z laboratória už nie je len dezinformačná teória
08 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič
?fbclid=IwAR0X2VKOON
Debata o pôvode vírusu ostáva otvorená

Existuje podozrenie, že vírus bol vyrobený umelo. Neexistujú dôkazy, že bol úmyselne vypustený. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) označila scenár umelého vypustenia za „mimoriadne nepravdepodobný“. Prikláňa sa k možnosti nákazy od netopiera prostredníctvom iného zvieraťa.

Peking naďalej odmieta obvinenia o úniku z laboratória, píše portál Startitup. Čelí kritike, že neumožnil získať dostatok informácií, ktoré by pomohli zistiť pôvod ochorenia.
Vyšetrovanie pokračuje

Vírus sa pôvodne objavil na konci roka 2019 vo Wu-chane. Krátko na to tam vycestoval tím odborníkov, ktorí preverovali rôzne verzie vzniku vírusu. Okrem iného skúmali aj možnosť úniku z Virologického ústavu vo Wu-chane, informuje portál Startitup.

Verzia, že unikol z laboratória nebola potvrdená. Stotožňoval sa s ňou aj Donald Trump. Vyšetrovací tím bol pod obrovským tlakom rôznych krajín. Napriek tlaku obsah záverečnej správy, ktorú predložili nezmenili. Nie sú v nej jasné závery. Vyplýva z nej, že vírus sa šíril o mesiac alebo dva skôr, ako na verejnosť prenikli prvé správy.

ŠKANDÁL: Korupcia v Bruseli? Zistenia vedú k Európskej komisárke pre zdravie
Európska komisia a západné média často skloňujú slovo korupcia. Hovoria o nej aj v prípadoch, keď o korupciu nejde. O škandále v Bruseli mlčia. Odhalenia vedú k Európskej komisárke pre zdravie a bezpečnosť potravín Stelle Kyriakidesovej, píše... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Verzií o prenose nákazy je viac

WHO sa prikláňa k verzii o prenose nákazy zo zvieraťa. Vírus mal byť prenesený z netopiera na človeka. Medzihostiteľom malo byť zviera z divočiny, alebo chované na farme.

Ďalšia verzia je konzumácia netopiera, ktorý mal byť pôvodcom vírusu. Ďalšia pravdepodobná možnosť je nákaza mrazeným jedlom.

Zatiaľ je najnepravdepodobnejšou únik z laboratória. Miestny ústav totiž podľa dokumentácie, ktorú predložili s podobným vírusom pred rokom 2019 nepracoval, informoval Startitup.

Zbrane a ďalšie zbrane... (Reinhard Wolff)
Komentár Reinharda Wolffa (TAZ) Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová