Štubniak: „Pribúda slaboduchých jedincov, ktorí považujú za jediného víťaza vojny amíkov“
08 | 05 | 2021 I Petra Demková

Juraj Štubniak napísal krátku úvahu pri príležitosti výročia ukončenia Druhej svetovej vojny. Prekáža mu, ako sa prekrúcajú dejiny. A nie len to. Súčasnú situáciu prirovnáva k fašizmu.


„Dnes každý duchom zdravý Slovak vzdáva poctu osloboditeľom pri príležitosti výročia ukončenia 2. svetovej vojny a porážky fašizmu. Smutné je, že pribúda čoraz viac slaboduchých jedincov, ktorí považujú za jediného víťaza vojny amíkov,“ poznamenal na Facebooku Štubniak.

„A bohužiaľ tiež pribúda podporovateľov novodobého fašizmu, ktorý má síce navonok nie až takú agresívnu formu ako pred vyše 76 rokmi, ale formu v konečných následkoch o to viac zničujúcu. Je mi smutno z toho, kam sa ľudstvo za tri štvrtiny storočia dopracovalo. Ktovie koľko zmarených životov bude stáť snáď ďalšie víťazstvo nad tou istou ideológiou, ktorá v minulom storočí zničila a poznačila minimálne dve generácie,“ napísal kriticky Juraj Štubniak.

Ruský veľvyslanec sa pri pamätníku (nechtiac) stretol s Korčokom: Ambasáda nášho ministra "využila" len ako fotografa!
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok a primátor hlavného mesta Matúš Vallo sa stretli pri kladení vencov s ruským veľvyslancom. Ambasáda o stretnutí s Korčokom, ktorý je dlhodobo známy protiruskou rétorikou informovala skutočne diplomaticky - v... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | René Skalný