Kremeľ musí zmapovať situáciu v Európe, kým odsúhlasí summit Putin-Biden
08 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Americký prezident Joe Biden uviedol, že počas svojej júnovej návštevy Európy by uvítal stretnutie s Putinom. Podľa Putinovho tlačového tajomníka Dmitrija Peskova ruská strana urobí analýzu situácie, kým dá s možným summitom ruského a amerického prezidenta Vladimíra Putina a Joea Bidena oficiálny súhlas. 






Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová uviedla, že možný summit Putin-Biden pomôže zmierniť napätie medzi Moskvou a Washingtonom. Poznamenala však, že strany zatiaľ oficiálne nepotvrdili nijakú dohodu o organizácii summitu, jeho dátume a mieste konania.

„Situáciu naďalej analyzujeme,“ uviedol Peskov pre agentúru Tass. Biden medzitým v utorok uviedol, že by počas svojej júnovej návštevy Európy uvítal stretnutie s Putinom.

Biden vyjadril presvedčenie, že jeho schôdzka s Putinom sa uskutoční
Americký prezident Joe Biden vyjadril v piatok presvedčenie, že jeho schôdzka s ruským prezidentom Vladimirom Putinom sa uskutoční. Informoval o tom Biely dom na svojej internetovej stránke. Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | tasr







Dňa 13. apríla absolvovali Putin a Biden druhý telefonický rozhovor od nástupu Bidena do prezidentskej kancelárie. Biely dom po telefonáte uviedol, že Biden navrhol, aby sa v tretej krajine zorganizovalo stretnutie v priebehu niekoľkých mesiacov.


Neskôr Biden vysvetlil, že navrhol stretnutie v Európe, kde sa zúčastní na summitoch skupiny G7 a NATO v polovici júna. Samit G7 sa uskutoční v prímorskom letovisku Carbis Bay v britskom Cornwalle 11. - 13. júna a summit NATO je naplánovaný na 14. júna v Bruseli.





ŠKANDÁL: Korupcia v Bruseli? Zistenia vedú k Európskej komisárke pre zdravie
Európska komisia a západné média často skloňujú slovo korupcia. Hovoria o nej aj v prípadoch, keď o korupciu nejde. O škandále v Bruseli mlčia. Odhalenia vedú k Európskej komisárke pre zdravie a bezpečnosť potravín Stelle Kyriakidesovej, píše... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová