Hillary chce „globálne zúčtovať“ s „dezinformáciami“. Ale len s tými pravicovými
08 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Názor Zacharyho Leemana (Russia Today)




Hillary Clintonová naďalej koná, akoby bola autoritou v oblasti „dezinformácií“, a žiada, aby vlády globálne rozhodli o „štandarde“ platforiem sociálnych médií ... v tom istom týždni bol potvrdený zákaz Facebooku pre Donalda Trumpa, zamýšľa sa spisovateľ a novinár Zachary Leeman.


V najnovšom rozhovore pre The Guardian mala Clintonová na zreteli dva ciele: konzervatívcov a Big Tech.



Clintonová vyzvala na „globálne zúčtovanie“ s „dezinformáciami, s monopolnou mocou a kontrolou, s nedostatkom zodpovednosti, ktorú platformy v súčasnosti majú.“

Bývalá ministerka zahraničných vecí má problém najmä s Facebookom, ktorý podľa nej „má najhoršie výsledky v umožňovaní uverejňovať zavádzajúce informácie, dezinformácie, extrémizmus, sprisahania“.

Nie je ťažké povedať, kto si myslí Clintonová, že stojí za touto „dezinformáciou“ presadzovanou cez platformy sociálnych médií, keď ukazuje prstom na druhú stranu politického spektra a predstiera, že pravda je pre jej kmeň akosi výlučná.

Tretia svetová vojna neprichádza z Ruska, skutočnou hrozbou je NATO
07 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič


Clintonová odmietla zhovieiavý prístup k pravici. „Nie je to to isté, povedať niečo kritické voči opozícii alebo podnietiť útok na Kapitol a hlasovať proti potvrdeniu volieb. To nie sú porovnateľné veci. Nová pravicová politická filozofia je mimo hraníc a nebezpečná.“

Ak je Clintonovej problémom na sociálnych sieťach to, že sa cez dezinformácie pretláča nebezpečná „nová politická filozofia“, mala by si asi prečítať jeden alebo dva nadpisy. Mohli by jej urobiť radosť. Tesne pred zverejnením tohto rozhovoru bol bývalému prezidentovi Donaldovi Trumpovi potvrdený zákaz používania Facebooku po vyšetrovaní dozornou radou spoločnosti.

Trump je často Clintonovou aj ďalšími označovaný za žiarivý príklad šíriteľa dezinformácií. Zdá sa, že nenájde platformu sociálnych médií, ktorá by ho od nepokojov v Kapitole 6. januára tolerovala.

Keď trolling kritizuje trollovanie, alebo mávajme na americké konvoje a vidlami žeňme civilistov z Ruska
Americké vojenské konvoje a ozbrojené konvoje armád NATO sa nám po Slovensku preháňajú mustangy na amerických savanách. Div, že ich nevítame z oficiálnej úrovne ako kedysi zvykli pionieri mávadlami na prvého mája súdruhov na tribúne. Jazda... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Ivan Brožík


Správy o Trumpovom praktickom vylúčení z platforiem sociálnych médií by mali v Clintonovej vyvolať pocit, že sa jej všetky želania plnia.

„Raz, keď americký prezident vyhlásil, že tlač je nepriateľom ľudu, dal povolenie všetkým druhom autokratov, aby vzniesli rovnaké tvrdenie,“ uviedla a dodala, že bývalý prezident „spôsobil škody v našej vlastnej krajine, pretože živená paranoja, konšpiračné teórie, stranícke rozdiely v našom vlastnom politickom systéme mnohých ľudí viedli k tvrdeniu, že tlač bola nepriateľom ľudu alebo prinajmenšom nepriateľom toho, v čo verili.“

Je ťažké pochopiť, v čom spočíva problém Clintonovej okrem toho, že chce len väčšiu kontrolu. Z jej pohľadu je to iba jedna strana, ktorá tlačí dezinformácie. Tie sú zjavne také vážne, že sa musí zapojiť vláda.

Zbrane a ďalšie zbrane... (Reinhard Wolff)
Komentár Reinharda Wolffa (TAZ) Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Táto strana však čelila najväčšej cenzúre spoločnosti Big Tech, pretože tieto spoločnosti na jednej strane neberú zodpovednosť za to, čo je zverejnené na ich platformách, a na druhej strane fungujú ako kľúčové spôsoby komunikácie.

Od hromadného zákazu Alexa Jonesa v roku 2018 po „povstanie“ zvrhujúce Trumpovu prítomnosť na sociálnych sieťach začiatkom tohto roka, Clintonovej „zúčtovanie“ v skutočnosti prebieha už roky.

Takto môže byť potlačený výbušný príbeh New York Post o Hunterovi Bidenovi v zápale prezidentských volieb. Veľa konzervatívcov sa ocitlo označenýchpozastavených alebo dokonca zakázaných na sociálnych sieťach s minimálnym alebo žiadnym vysvetlením.

Neúčinné a nezmyselné opatrenia a konšpiratívne teórie (Marc DeSargeau)
Komentár Marca DeSargeaua (The Epoch Times) Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Keď Trump zverejní vyhlásenie útočiace na Big Tech, je ľahké pochopiť, prečo je naštvaný. Denne priamo komunikoval so svojimi podporovateľmi prostredníctvom Twitteru a vo svojich správach si mohol písať čo chcel. A náhle dostal zákaz.

Clintonová medzitým prostredníctvom sociálnych médií viackrát uviedla alebo naznačila, že prezidentské voľby v roku 2016 jej boli „ukradnuté“ a Trump bol „nelegitímnym“ prezidentom. Jasné klamstvá, ktoré sa dostanú na verejnosť, pretože, pamätajte, ona je jedna z tých dobrých ...

Clintonovej výzva „globálneho zúčtovania“ nie je nič iné ako len chváliť sa nad silou, ktorú Big Tech má nad slobodou prejavu. Potláčanie príbehov, stráženie prejavu a úplný zákaz pravicových hlasov nie sú ľuďom ako Clintonová akosi dostačujúce.

Agresia NATO voči Rusku. „Hra s ohňom“ (Hans-Georg Münster)
Komentár Hansa-Georga Münstera (World Economy) Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Nezdá sa jej, že by veci smerovali k plnej cenzúre dosť rýchlo na jej ľavicový vkus, ale zdá sa, že platformy sociálnych médií už na svojom konečnom cieli tvrdo pracujú.

Clintonová by radšej veci urýchlila a nechala vládu, aby rozhodla, čo je dezinformácia a čo nie. Ak sa v takomto scenári uplatnia právomoci, ktoré vychádzajú z jej definície, jediným uspokojivým koncom bude svet, kde sú disentujúce a pravicové hlasy umlčiavané ešte alarmujúcejšou rýchlosťou ako v súčasnosti - a to všetko v mene „spravodlivého“ cieľa zastavenia „dezinformácií“.

Bielorusi napísali Bidenovi vražednejšie ako Záporožskí kozáci tureckému sultánovi
Komentár Dmitrija Minina (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Iveta Machová