Baránek: "Matovič je šialený blázon, daňový podvodník, klamár a plagiátor. Jediné čo robí, nahráva Smeru"
08 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Táto vláda vodu káže a víno pije. Má takú veľkú mieru zhovievavosti voči svojim prehreškom, akú v minulosti u súčasnej opozície vôbec neakceptovali, vyhlásil pre ParlamentneListy.sk politický analytik Ján Baránek. 


Odvolávanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej je toho žiarivým príkladom. Koalícia tento návrh nepodporí. "To je tá protikorupčná agenda v ich podaní, že budú postihovať len korupciu alebo nepoctivosť predošlej garnitúry, ale nie svoju. Dlhodobo majú veľmi veľkú mieru zhovievavosti voči svojim prehreškom a to takú, akú v minulosti u súčasnej opozície vôbec neakceptovali," vysvetľuje Baránek.

"Oni proste bezostyšne to, čo veľmi silno a intenzívne kritizovali u súčasnej opozície, tak bezostyšne robia to isté bez vyvodzovania dôsledkov. To, paradoxne, nahráva aj Ficovi. Jeho vláda sa už zdá ako menšie zlo," zamýšľa sa analytik o postoji voličov.
Urazil živnostníkov

Podľa Matoviča, ako to deklaroval aj na tlačovke, živnostníci vyciciavajú systém, na rozdiel od poctivých zamestnancov. A Slovenský živnostenský zväz sa, samozrejme ozval. Upozornil ho, že si nevedia predstaviť, kde chce zamestnať 1 a pol milióna ľudí, teda živnostníkov a ľudí, ktorých zamestnávajú.

Začnite zdaňovať zahraničné banky a nie občanov Slovenska, odkazuje Matovičovi Čarnogurský ml.
Zaujímavú myšlienku rozvinul na sociálnej sieti právnik Ján Čarnogurský mladší. Nášmu financmajstrovi Matovičovi v ňom radí, že namiesto zvyšovania DPH či dane z nehnuteľnosti by sa mal radšej zamerať na neúmerné zisky bánk a chýbajúce peniaze... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Podľa Baránka tento Matovičov postoj proklamuje jediné: "On je šialený blázon. Je daňový podvodník, plagiátor a má najmenšie právo kohokoľvek obviňovať. Je dokázaný podvodník, minimálne s diplomovkou. On chce zlikvidovať aj živnostníkov? Kvôli nejakým prídavkom, ktoré sú nezmyslom… Prorodinná politika sa nerobí tupým rozdávaním peňazí, ale daňovými úľavami, keď už to chce riešiť," radí politológ.

Podľa Baránka nás však určite čaká ďalšia kríza. Matovič si vraj svojimi nezmyselnými návrhmi iba zvyšuje padajúcu popularitu. "Prepadá sa v prieskumoch ako politik, aj ako strana," uzatvoril analytik.

Kolíková má čo vysvetľovať a najmä sa obhájiť a nie kandidovať do čela strany, konštatuje Blahoš
Problémy ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej ohľadom firmy jej rodiny, ale v podstate aj jej samotnej, pokračujú. Opozícia ju chce za to odvolať, na čo však bude potrebovať dostatok hlasov. K problémom Kolíkovej sa vyjadril na svojom... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik