Americký vojenský funkcionár vyvolal poriadny škandál: Vyzval Židov, aby sa ospravedlnili za umučenie Krista!
08 | 05 | 2021 I René Skalný

Uplynulo už viac ako dve tisíc rokov a ukrižovanie Ježiša Krista stále vyvoláva hnev. Príkladom môže byť prípad kaplána amerického námorníctva, ktorý na internete zverejnil kázeň, v ktorej žiada Židov "ospravedlniť sa" za umučenie Krista.


Ako informuje televízia Russia Today, poručík Aristoteles Rivera slúžiaci v Camp Lejeune, v severnej Kalifornii v kázni citoval pasáž, v ktorej apoštol Peter prehovára ku skupine Izraelitov, že Ježiš sa zrodil z božieho plánu a ukrižovaný bol rukou človeka.

Aj napriek onomu "božiemu plánu," nehovoriac o pomerne nezanedbateľnej úlohe Rimanov, Rivera neskôr odkaz vykladá pomerne zjednodušene: "Ježiš žil, Vy ste ho zabili. Boh ho vychoval. My sme ho videli. Povedzte Sorry."

„Traja somári apokalypsy“ Twitter, Google a Facebook „zablokovali“ zmŕtvychvstanie Ježiša (Michail Ťurenkov)
Komentár Michaila Ťurenkova (Tsargrad.tv) Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič


Kázeň bola zverejnená poručíkom Riverom 30. marca, v období Veľkej noci, keď objavila sa na oficiálnej stránke základne Camp Lejeune. Preslávila sa však neskôr, keď sa objavila na webe "Washington Headquarters Services," čo je inštitúcia poskytujúca podporu americkej armáde.

WHS kázeň stiahla 28. apríla, po sťažnostiach Vojenskej nadácie pre náboženské slobody, organizácie, ktorá sa zaoberá náboženskou diskrimináciou v armáde.

Nadácia, spolu s Židovskými vojnovými veteránmi o to požiadali, spolu s požiadavkou, aby sa "poručík Rivera ospravedlnil a uznal nevhodnosť svojho konania". Zároveň žiadali, aby americké Ministerstvo obrany uznalo "antisemitickú povahu" daného príspevku.

Toto je skutočná bomba: Vedci zrejme vedia, ako vyzeral skutočný Ježiš!
Vieme vôbec ako v skutočnosti vyzeral Ježiš? Jeho podobizní je vo svete viac, no vedcom sa teraz podarilo spraviť jeho pravdepodobnú podobizeň. Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.