Urážanie Rusov v predvečer sviatku oslobodenia hraničí s trestným činom hanobenia národa
07 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

To, čo v týchto hodinách predviedli slovenskí "politici" voči Rusku, je znôška trápností, klamstiev trollingu, nevedomosti a hlúposti. Eduard Chmelár tvrdí, že niektoré ich výroky hraničia s podozrením na spáchanie trestného činu hanobenia národa. A to všetko v predvečer sviatku oslobodenia a konca druhej svetovej vojny. Kým iným, ako ja "Rusmi".


"HANOBIŤ RUSOV V PREDVEČER DŇA VÍŤAZSTVA NAD FAŠIZMOM JE VÍŤAZSTVO PRIMITIVIZMU A ŠOVINIZMU NAD ÚCTOU A VĎAKOU." Začína s mimoriadnym dôrazom na každé slovo Eduard Chmelár svoj status na sociálnej sieti k tejto téme.

Reprofoto status FB (@Eduard Chmelár)

Vymývajú nám mozgy tým najtupším spôsobom

"Toto je úplne neuveriteľné, ako nám tu vymývajú mozgy. Minister obrany Jaro Naď sa posťažoval, že sťahovanie ruských vojsk zo svojich vlastných (!!!) hraníc prebieha veľmi pomaly. A preto netreba oslavovať, že napätie sa znižuje, lebo oni tam blízko stále budú a vo veľkom počte... " Začína hneď s prvým pozoruhodným konštatovaním Chmelár.

VIDEO Noční vlci na Slavíne. Večná sláva našim osloboditeľom, nikdy nezabudneme!
V predvečer výročia oslobodenia poslednej obce na Slovensku od fašistov (3. máj 1945) sa zástupca veľvyslanca Ruskej federácie na Slovensku a Noční vlci - Slovensko, zúčastnili pietneho aktu na Slavíne v rámci spomienkovej akcie Cesty... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Fakt si neuvedomuje Naď čo a kedy rozpráva?

"Ako prosím? Toto povedal úplne vážne v ten istý deň, keď jeho rezort oznámil, že na budúci týždeň sa uskutoční 37 (slovom tridsaťsedem) presunov zahraničných ozbrojených síl cez územie Slovenskej republiky smerom k ruským hraniciam? Chcete znižovať napätie? Poradím vám: čo keby ste urobili takú veľmi jednoduchú vec – neposielali vojská na hranice s Ruskom. Ktoré to celkom prirodzene vníma ako vlastné ohrozenie. A vy máte ešte toľko drzosti, že obviňujete Rusko z vyhrocovania konfliktu za to, že sa pohybuje na svojom vlastnom území?!"
Čo čakať od vlajočkára?

"Ale čo čakať od človeka, ktorý bol pred šiestimi rokmi spolu so svojím súčasným štátnym tajomníkom Majerom, fanatickým amerikanofilom Osuským a podobnou čeliadkou vítať s americkými vlajkami ozbrojený konvoj USA na hraniciach v Kútoch. Proamerických trollov tam zvážala autobusom Slovenská atlantická komisia na čele s Rastislavom Káčerom. Potom vás už neprekvapí, že tu máme permanentný konflikt dvoch skupín vítačov cudzích skupín (podľa toho, ktorou vlajočkou mávate, keďže tento inštinkt z minulého režimu podaktorým ešte evidentne zostal)." Pokračuje vo svojom rozhorčení Chmelár.

"Naď je len ratlík, čo šteká ako Amerika píska. Mal by sa zamyslieť, ak má čím," tvrdí Belousovová
"Naďove vyjadrenia na adresu Ruska mi pripomínajú štekanie malého ratlíka, ktorý si chce zaslúžiť odmenu od pánička - strýčka Sama," prirovnala Anna Belousovová vo svojom statuse na sociálnej sieti ministra obrany Jara Naďa k otravnému uštekanému... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Ďalší z pričinlivo "ústretových"

"Príkladom je štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus, ktorý takisto patril medzi vítačov amerických ozbrojených síl, no v dnešnom komentári pre denník Sme naziapal na neozbrojených Nočných vlkov, že tu nie sú vítaní. Lebo podľa jeho slov „skrývajúc sa za úctu obetiam druhej svetovej vojny vyzývajú na podporu extrémistických síl a mobilizujú verejnosť proti členstvu v EÚ a NATO“. Ja teda Nočných vlkov veľmi nemusím a motorky už vôbec nie, ale toto je taký primitívne propagandistický slovník ako od kovaného boľševika z päťdesiatych rokov. Vyzývam pána Klusa, aby zverejnil aspoň jeden konkrétny dôkaz, jeden jediný dôkaz, že tu niečo také robia. Lebo toto je len také ledabolo ohadzovanie omietky propagandistickým vápnom, pri ktorom štátny tajomník posplietal všetko možné od Vrbětíc cez trollov až po prieskum, že Slováci sú najviac proruskí (akoby to súviselo s tým, že raz do roka príde na hroby svojich krajanov jedna malá motorkárska tlupa)."
Bezbrehé riťolezectvo

Podľa Eduarda Chmelára: "Klus to vykresľuje, akoby to bola ozbrojená jednotka s balistickými raketami a volá po posilnení „strategickej komunikácie“, rozumej propagandy a cenzúry. Ale tieto (prepáčte za výraz) kraviny by sme už konečne mali prestať tolerovať. Nemôžeme sa tváriť, že nič sa nedeje, keď takíto extrémni centristi tárajú sprostosti, šíria donebavolajúce lži a blúznia o partii motorkárov ako o „hybridnej bezpečnostnej hrozbe“. Sú väčší idioti oni, keď si myslia, že tomu niekto príčetný uverí alebo ľudia, ktorí mlčky prijímajú tento naratív?
Dokedy budeme ticho počúvať tie propagandistické žvásty?

"Musíme prestať krčiť chrbty a otvorene vystupovať a protestovať proti týmto šovinistickým klamstvám. A takýchto xenofóbnych politikov varovať, že ich sprosté reči už hraničia s trestným činom hanobenia národa. V predvečer štátneho sviatku, Dňa víťazstva nad fašizmom, je to čistá bezočivosť. Rusko zaplatilo v druhej svetovej vojne za zachovanie svojej zvrchovanosti, ale aj elementárneho fyzického prežitia nesmiernu nepredstaviteľnú cenu. Priama zrážka a víťazstvo v boji s rasovo genocídnym totalitarizmom zanechalo v ruskej historickej pamäti a mentalite hlbokú stopu. "
Víťazstvo nad fašizmom je pilier identity národov

"Víťazstvo nad fašizmom je základný pilier identity moderného Ruska a zdroj jeho národnej hrdosti. Ironizovať, spochybňovať či bagatelizovať tento fakt je nesmierne úbohé, podlé a nízke. Takých ľudí, ako hovorieval môj starý otec, jednoducho zle vychovali. Je nanajvýš nevyhnutné, aby sme boli voči takýmto silám, ktoré sa usilujú oklieštiť priestor slobody, maximálne ostražití." varuje v statuse na sociálnej sieti Eduard Chmelár.

(Medzititulky red. HD.)

Keď trolling kritizuje trollovanie, alebo mávajme na americké konvoje a vidlami žeňme civilistov z Ruska
Americké vojenské konvoje a ozbrojené konvoje armád NATO sa nám po Slovensku preháňajú mustangy na amerických savanách. Div, že ich nevítame z oficiálnej úrovne ako kedysi zvykli pionieri mávadlami na prvého mája súdruhov na tribúne. Jazda... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Ivan Brožík