Taliansko pred letom začína s očkovacou kampaňou i na najmenších ostrovoch
07 | 05 | 2021 I tasr

Talianska vláda chce pred letnou sezónou ochrániť pred možnou nákazou chorobou COVID-19 aj obyvateľov malých ostrovov, preto tam v piatok spustí očkovaciu kampaň.


Ako informovala agentúra DPA, masové očkovanie proti covidu sa začne na ostrove Capraia ležiacom juhozápadne od toskánskeho mesta Livorno a na Aeolských ostrovoch severne od Sicílie.

Vláda chce v rámci tejto kampane zaočkovať každého obyvateľa asi 30 malých ostrovov, z ktorých mnohé majú len veľmi obmedzené podmienky pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

Väčšie ostrovy - ako napr. Capri - sú už v očkovacej kampani ďalej. Na Capri je zaočkovaných už takmer 80 percent ostrovanov nad  16 rokov, informovala agentúra ANSA.

Taliansko chystá oficiálny začiatok letnej sezóny na 2. júna. Aké pravidlá budú platiť pre turistov vrátane zaočkovaných, zatiaľ nie je jasné.

Dovolenka v Taliansku je v zásade možná aj v súčasnosti, ale pri vstupe na územie tejto krajiny sa stále vyžaduje päťdňová karanténa. Povinné je aj testovanie pred vstupom na talianske územie a po ňom. Toto nariadenie platí do polovice mája.

Rusko schválilo na použitie v poradí už štvrtú vakcínu domácej výroby. Volá sa Sputnik Light
Ruské ministerstvo zdravotníctva dalo zelenú vakcíne Sputnik Light. Je to jednorazová vakcína, ktorá je údajne ešte účinnejšia ako niektoré dvojdávkové vakcíny. Informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Lukáš Leca