Kolíková sa v biznise topí oveľa hlbšie, ako by sa na ministerku spravodlivosti zdalo
07 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Spravodlivá a konzekventná ministerka spravodlivosti má so spravodlivosťou vážny problém. Minulosť, zdá sa, naozaj dobehne každého, najmä, ak jej asistuje aj prítomnosť. Ministerka Kolíková je v pasci, ktorú si na seba nastražila sama.


"Rada RTVS má preveriť zmluvné vzťahy RTVS so spoločnosťou Elektronika v súvislosti s návrhom na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) z funkcie. Žiada o to Výbor Národnej rady SR pre kultúru a médiá. Ten zároveň žiada Ministerstvo kultúry SR o rovnaký postup v prípade Divadla Nová scéna." Píše portál davdva.sk s odvolaním sa na zdroj z verejnoprávnej agentúry TA SR.

Draxler: Oni nemajú hanby a ani sa neboja, či to ľudí naštve. Je im to jedno!
Vlna kritiky sa už vznáša aj na nového ministra zdravotníctva, ktorý si dosadil za štátneho tajomníka muža, ktorý podľa exministra Juraja Draxlera je „testovací veľkopodnikateľ“. Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

To ešte nie je všetko

Podľa informácií TV Markíza sa vynorili ďalšie podozrenia v súvislosti s obstarávaním novej budovy ministerstva spravodlivosti.

„Toto teraz nechcem komunikovať, práve o tom sa chcem rozprávať s koaličnými partnermi," povedal pre Markízu šéf klubu OĽaNO Michal Šipoš na otázku, či Kolíková dostatočne vysvetlila podozrenia, s ktorými prišiel opozičný Smer. Informáciu zverejnil portál postoj.sk.

Robert Fico nedávno poukázal na podozrenia okolo podnikania ministerky a jej rodinnej firmy. Okrem toho sa však podľa informácií Markízy vynoril aj problém ohľadom obstarávania novej budovy ministerstva spravodlivosti.

V pondelok mimoriadka

Mimoriadna schôdza parlamentu na vyslovenie nedôvery ministerke Kolíkovej má byť v pondelok dopoludnia.
Divné obchody

"V súvislosti s Kolíkovou vraví šéf Smeru Robert Fico najmä o podozreniach okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala. Členom predstavenstva firmy je podľa slov Fica ministerkin brat.

Kolíková síce z funkcie vo firme odišla pri nástupe do funkcie štátnej tajomníčky, miesto seba tam doplnila Lukáša Opetta, ktorý má byť jej spoločníkom v inej spoločnosti.

Fico v tejto súvislosti namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna. Ide podľa neho o konflikt záujmov." Pripomína postoj.sk.

 

"Kolíková je absolútne nekompetentná, ani nevie čo kecá!" naložil ministerke bývalý ústavný sudca Drgonec
Len pred pár dňami obdržala prezidentka Čaputová takmer 600 tisíc podpisov občanov, ktorí sú za vyhlásenie referenda za predčasné voľby, no ministerka spravodlivosti ich zmietla zo stola. Kolíková tvrdí, že je v rozpore s naším právnym poriadkom.... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Diana Zaťková