Ďalší prípad úmrtia po očkovaní Astra Zenecou. Zomrela len 47-ročná žena
07 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Štátny ústav pre kontrolu liečiv uzavrel tretí prípad úmrtia po očkovaní na Slovensku. Išlo o pacientku vo veku 47 rokov, ktorá sa dala očkovať vakcínou Vaxzevria od spoločnosti AstraZeneca, informuje portál interez.sk.


Vyplýva to z týždennej štatistiky podozrení na nežiaduce účinky vakcín proti COVID-19, ktorú Štátny ústav pre kontrolu liečiv zostavil k 6. máju.


Príčina úmrtia stanovená pitvou súvisela podľa ústavu s trombózou mozgových žilových sínusov, ktorá patrí medzi možné zriedkavé nežiaduce účinky danej vakcíny. Genetickým vyšetrením zároveň u pacientky zistili poruchy zrážanlivosti krvi.

ŠÚKL už uzatvoril dva prípady úmrtí, pričom v oboch išlo o pacientov vo vyššom veku s viacerými chronickými ochoreniami. V oboch týchto prípadoch úmrtie súviselo s chronickými ochoreniami pacientov.

Slovensko prechádza od pondelka do ružovej fázy, niektoré opatrenia sa uvoľňujú
Slovensko prechádza od pondelka (10. 5.) do ružovej fázy COVID automatu. Dva okresy, Považská Bystrica a Myjava, zostávajú v bordovej farbe, v červenej je 33 okresov a v ružovej 44. V porovnaní s minulým týždňom ide o zlepšenie. Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | tasr


Štátny ústav k 6. máju eviduje 4 196 hlásení podozrení na nežiaduce účinky po očkovaní. Z toho 244 je závažných, čo predstavuje 5,8 %.
Bežte k lekárovi!

Bezodkladne vyhľadať lekársku pomoc treba v prípade výskytu dýchavičnosti, bolesti na hrudníku, opuchu a bolesti končatín, pretrvávajúcej bolesti v oblasti brucha, neurologických príznakov, ako sú pretrvávajúca a silná bolesť hlavy, rozmazané alebo dvojité videnie, ale aj ak má pacient drobné krvné škvrny vo veľkosti špendlíkovej hlavičky pod kožou mimo miesta vpichu.

Drucker: "MOMky sú obrovským biznisom ľudí z OĹaNO, nový štátny tajomník na nich zarába 300 000 mesačne!"
"Byť štátnym tajomníkom a mať 300 000 eur mesačne od štátu!" upozorňuje Drucker na facebooku na nevídané zárobky nového člena Lengvarského suity. Predseda politickej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker si vo svojom statuse na sociálnej sieti vzal... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Diana Zaťková