Údajné sexuálne videá: Vydierali Rusi amerického prezidenta Donalda Trumpa?
06 | 05 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Donald Trump mal údajne mať v Rusku viackrát platený sex, pričom ho tajne natočili. Videozáznam mohol slúžiť ako kompromitujúci materiál na jeho vydieranie, informuje Frankfurter Rundschau.      


Bývalý špión MI6 Christopher Steele tvrdí, že vie dokázať, ako Rusko masívne podporovalo Donalda Trumpa ešte pred republikánskymi primárkami v roku 2016 a následne aj  počas jeho prezidentskej kampane. Podľa Steela mal ruský režim podporovať Trumpa minimálne päť rokov. Cieľom, ktorý schválil Putin, bolo podkopávanie  a rozvrátenie západného sveta.


Na verejnosť tak prenikla správa, že americký prezident Donald Trump mal v Rusku údajne platený sex, pričom ho tajne nafilmovali. Kópie nahrávok  majú ruské tajné služby a vládne úrady. Trumpa, demokraticky zvoleného amerického prezidenta, tak Rusko mohlo priamo vydierať.


Trump označil  špióna Mi6 Steele  za „skrachovaného agenta“


Dvaja členovia kapitolskej polície zažalovali Trumpa za podnecovanie útoku
Dvaja príslušníci polície amerického Kapitolu, na ktorý začiatkom januára zaútočili prívrženci niekdajšieho šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa, v utorok zažalovali exprezidenta za podnecovanie tohto útoku. Informovala o tom agentúra... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | tasr

Samotný Trump  po prepuknutí škandálu nahnevaný napísal na Twitteri, že tajné služby by nikdy nedovolili zverejnenie takýchto „fejkových“ materiálov, a Steela nazval „skrachovaným agentom“.



Do vyšetrovania sa pustili FBI a CIA

FBI však videla celú záležitosť z celkom iného uhla. Na dvoch stranách zosumarizovala 37-stranový materiál, ktorý zozbieral Steel. Výslednú správu  dostal v roku 2017 ešte vtedajší úradujúci americký prezident Barack Obama, ale aj jeho už zvolený nástupca Donald Trump. Prípadu sa ujal špeciálny vyšetrovateľ Robert Mueller, ktorý dôsledne skúmal kontakty medzi ruským úradmi a tímom Trumpa. Samotný Trump hovoril o „podvrhu“ a „hone na čarodejnice“.


FBI a CIA začali celú záležitosť prešetrovať. Ukázalo sa, že v dokumentoch je veľa nepresností a aj nesprávnych údajov. Spomína sa v nich napríklad Alpha skupina, no  v skutočnosti malo ísť o Alfa skupinu. V materiáloch sa píše aj o luxusnej vile Barvikha na moskovskom predmestí, ktorá slúžila ako rezidencia pre vedenie štátu, resp. pre jeho spolupracovníkov, ale bývali tam aj „obyčajní“ boháči.


Demokrati: Trump spáchal najzávažnejší zločin proti ústave v dejinách USA
Bývalý americký prezident Donald Trump sa dopustil "najzávažnejšieho ústavného zločinu" v dejinách prezidentského úradu, keď v januári podnecoval svojich stúpencov k útoku na budovu Kapitolu, uviedli v pondelok demokratickí členovia Snemovne... Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | tasr

Trump nazval materiál zozbieraný Steelom za „kopu hnoja“

Michael Cohen, vtedajší právny poradca Trumpa, dnes jeho úhlavný nepriateľ, sa vtedy vyjadril, že Steelom zozbieraný materiál je len „kopou hnoja“, na viacerých úrovniach vyznieva až smiešne, pričom fantázii sa tu medze nekladú.


Špeciálny vyšetrovateľ Mueller v záverečnej správe spomenul niekoľko tvrdení, ktoré sa nedajú ani dokázať, ale ani vyvrátiť. Za materiálmi mali údajne stáť republikáni kritickí voči Trampovi. Keď sa stal prezidentským kandidátom, účty mali previať na seba demokrati.


Robert Mueller nakoniec dospel k záveru, že dôkazy sú nedostatočné na to, aby jednoznačne dokázali, že Donald Trump spolupracuje s Ruskom, poukázal však na  Trumpove pokusy brániť vyšetrovaniu . Ak by sa však napokon predsa len preukázala Trumpova konšpirácia s Ruskom, hrozili by vysoké sankcie, dodáva Frankfurter Rundschau.


Chmelár: Navaľnyj je niečo ako ruský Trump a Západ ho chce využiť na odstránenie Putina
24 | 01 | 2021 | sefredaktor