Prezident Zelenskij v snahe zapáčiť sa NATO vzal Ukrajincom ich hrdú históriu a ponížil ich
05 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Skúsenosti s politickým "rektálnym alpinizmom" máme bohaté aj u nás. Tentoraz ho však na návšteve Poľska ako členského štátu NATO v plnej paráde predviedol prezident Ukrajiny Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj. Vzal Ukrajine hrdú históriu a verejne sa prihlásil k vazalstvu pod poľskou šľachtou.


"Na summite vo Varšave sa ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij prihlásil k ústave Poľsko-litovského spoločenstva z roku 1791 ako "prvému modernému základnému zákonu v Európe a druhému na svete, ktorý vstúpil do platnosti". Píše webový portál srspol.sk.

Ukrajina tvrdí, že má aj s tuctom krajín plán na oslobodenie Krymu
Hovorkyňa prezidenta Ukrajiny v nedeľu vyhlásila, že Kyjev dostal podporu od „viac ako tucta“ krajín pri uskutočňovaní plánu na oslobodenie Krymu. Ukrajinského regiónu napadnutého a anektovaného Ruskom v roku 2014, informuje portál... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Keď komici vládnu štátom

"Zdá sa však, že Zelenskij vo Varšave "nerozumel tomu, čo povedal." Pokračuje web a vysvetľuje ďalej.

"A hrdinský príbeh Filipa Orlika o ústave bol zrazu zrušený ?" posmieva sa Zelenskému ukrajinský politológ Vladimir Kornilov.

Odborník odkazuje na mýtus obľúbený v oficiálnom Kyjeve, že Ukrajina bola možno vôbec prvým ústavným štátom v Európe na začiatku 18. storočia. Tvorcovia mýtov z kyjevských vládnych inštitúcií tvrdia, že ústavu ukrajinského štátu, ktorý v tom čase vôbec neexistoval, rovnako ako ukrajinského ľudu - vypracoval Filip Orlik - vodca Záporožia - do rúk ukrajinského hajtmana Ivana Mazepu. Ten potom dezertoval k švédskemu kráľovi Karolovi XII.

Obsahovo nikdy nebol tento text základným zákonom, nebol nikdy ratifikovaný a nebol uznaný žiadnymi krajinami ako ústava.
Zelenskij zaťal do sŕdc Ukrajincov

"Orlikova ústava" je jedným zo základných stavebných kameňov mýtu o údajne starovekej ukrajinskej republikánskej štátnosti. Výrobcovia mýtov tvrdia, že tento dokument je oveľa starší ako ústava USA. Zelenskij však jedným ťahom, jedným podpisom zrušil doteraz známe pseudohistorické dejiny mnohých generácií ukrajinských vlastencov.

Tým však Zelenskij doslova zničil ústavné základy Ukrajiny, ktorá existuje od roku 1991 do súčasnosti. Jednoducho povedané Zelenskij sa klania "veľkej vôli spoločenstva" (rozumej spoločenstva NATO - pozn. red. HD.) a pripúšťa, že Ukrajina je bývalým vazalským územím Poľska. Na ňom boli skutočnými pánmi poľskí šľachtici a Ukrajinci sú iba potomkami rusky hovoriacich Malých Rusov, ponížených kňazov, teda Rusi. 
Zelenskij - Judáš

Zelenského cesta do Varšavy vyzerala ako ponížená poklona vazala svojmu pánovi, poľskému prezidentovi Andrzejovi Dudovi.
.
"Potom, čo podvádzal pri vysvetľovaní základov ústavy svojej vlastnej krajiny, išiel osláviť výročie inej ústavy do inej krajiny ?! Naozaj, Judáš! " napísal do komentárov jeden z čitateľov facebookovej stránky Vladimíra Kornilova.

(Medzititulky red. HD.)

Pasca MMF sklapla – Ukrajina sa nemôže dostať von (Sviatoslav Kňazev)
Komentár Sviatoslava Kňazeva (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
05 | 09 | 2020 | Iveta Machová