Nehoráznosť! Rusofóbia narastá do obludných rozmerov aj v športe. Ruske zobrali vlajku!
05 | 05 | 2021 I Peter Sulek

V Poľsku sa konal zápas o titul majsterky sveta v dáme. Ruská šampiónka sa nestačila diviť, keď jej priamo spred nosa jeden z usporiadateľov doslova ukradol ruskú vlajku a vyvolal tým vlnu nevôle.


Tento incident sa odohral minulý týždeň. Všimol si ho aj denník Pravda.
Rusofóbia naša každodenná

Ruská šampiónka a úradujúca majsterka sveta Tamara Tansykkužinová sa stretla so svojou vyzývateľkou, Nataliou Sadovskou z Poľska. Rivalita Ruska a Poľska je dobre známa jemne povedané. To, čo sa udialo počas tohto zápasu, však nie je nič iné ako úbohý a neakceptovateľný prejav nefalšovanej nenávisti a rusofóbie.

Fanatická rusofóbia ako oficiálna doktrína súčasnej vlády
Slovensko nemalo vo svojich novodobých dejinách nikdy horšie vzťahy s Ruskom, ako je tomu dnes. Koalícia sa netají tým, že Ruskú federáciu považuje priamo za nepriateľský štát a naši predstavitelia si nenechajú ujsť žiadnu príležitosť, aby to mohli... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný


Na virálnom videu zo stretnutia vidieť, ako organizátor podujatia a bývalý prezident Európskej federácie dámy Jacek Pawlicki uchmatne zo stola ruskú vlajku počas prebiehajúceho zápasu. Samotnému odobratiu vlajky predchádzalo ešte aj odlepenie nálepky s ruskou trikolórou zo strany stola.


Poliaci sa ospravedlnili

K incidentu sa vyjadril aj hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov.

„Je to veľmi nešťastná udalosť, ale čo viem, tak sa predseda príslušnej federácie už ospravedlnil, takže by sa tento prípad mal považovať za uzavretý. Tiež viem, že naša športovkyňa v tomto zápase prehrala a, samozrejme, si myslím, že to mohlo byť spôsobené aj tou udalosťou,“ povedal novinárom hovorca Kremľa.

Za proruskými billboardmi stojí "Čarnogurského" spoločnosť: Chcú vyslať iný signál o Slovensku!
"Ďakujeme za oslobodenie / Nechceme vojnu s Ruskom" -Takýto text nesie nespočet z množstva pútačov, ktoré sa momentálne vynímajú na uliciach slovenských miest. Majú byť reakciou na prebiehajúcu vlnu protiruskej hystérie, ktorá má súvis s... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | René Skalný