Deván, čo kúpil Matovičove noviny: Politici sú presvedčení, že sa stali neomylní. Sú z nich arogantní parchanti!
05 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Nechuť vyhlásiť referendum súčasnou koalíciou nahnevalo mnohých Slovákov. Jedným z nich je aj Dušan Deván, ktorý kúpil od Igora Matoviča firmu Regionpress. Ani on nechápe, prečo poslanci nechcú akceptovať vôľu ľudu.


Opozícia priniesla v pondelok do prezidentského paláca takmer 600 tisíc podpisov za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Koalícia sa tomu, prirodzene, bráni tvrdením, že od ľudí dostala mandát na štyri roky. Dušan Deván však v statuse na sociálnej tento postoj odsudzuje.
Ak poslanec nerobí to, čo chce občan, treba ho okamžite vymeniť

„Ak má ústava garantovať neodvolateľnosť poslancov parlamentu bez ohľadu na to, ako zle si robia svoju prácu, je chyba v ústave. Nie v občanoch, ktorí sa dožadujú kvalitnejších zástupcov. 600 tisíc podpísaných pod referendom nie je málo. A určite je ich názor dôležitejší ako názor 93 pregrcancov, čo sa nechcú rozlúčiť s 5 000 eurovým platom za stláčanie gombíka a oslavné reči o vodcovi, čo ich meno dal na kandidátku, aj keď ich v živote nevidel,“ konštatuje Deván

Podľa neho poslanci nie sú a nemôžu byť „majiteľmi“ práva rozhodovať o nás. „My nie sme ich vazali. Poslanci sú našimi dočasnými zástupcami, my platíme ich, a nie oni nás. A tak ako v každej normálnej práci platí, že ten, kto platí, rozhoduje, od koho službu či prácu chce,“ konštatuje kupec Matovičových novín nahnevane.
Poslanec nie je zástupca narušeného šéfa strany

Podľa Devána v tomto prípade občan platí poslanca. Preto občan rozhoduje, kto bude poslancom. „Žiadne ale ani iba v prípade, keď. Ak poslanec nerobí to, čo občan chce, občan zástupcu vymení. Okamžite. Lebo poslanec je len zástupca. Avšak nie zástupca momentálnych potrieb psychicky narušeného šéfa strany, ako je to teraz, ani zástupca mafie, ako to bolo nedávno. No zástupca ľudí. Teda mal by byť,“ zhodnotil Deván.

„Je mi jasné, že medzi politikmi boli a sú chrapúni, čo zabudli na to, kto ich platí a komu majú slúžiť. A možno väčšina. Kým boli v opozícii, mali plné ústa demokracie a teraz myslia už len na seba,“ kritizuje nový vydavateľ.

Vojna o referendum. Kolíková ide proti vôli ľudí, Drgonec jej odkazuje, že sa iba bojí o svoje koryto
Ministerka Kolíková ide proti referendu o predčasných voľbách. Ústavný právnik Drgonec jej nič nedaroval a tvrdí, že referendum byť môže a že Kolíková sa bojí o svoje koryto. Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Politici sa konečne musia naučiť počúvať nás, obyčajných ľudí

Politici sú podľa neho presvedčení, že sa hlasmi vo voľbách stali neomylní, neodvolateľní a nedotknuteľní. „Nadľudia. Sú z nich arogantní parchanti! A preto už dlhšie tvrdím, že Slovensko potrebuje predovšetkým zmenu systému - volebného i politického – tak, aby ktokoľvek platený z našich daní išiel dole z hrušky kedykoľvek sa my, občania, rozhodneme, že si to želáme. A aby sme mali funkčné, rýchle a lacné elektronické referendá pre prípad potreby takejto zmeny,“ agituje Deván za niečo podobné ako majú vo Švajčiarsku.



„To je absolútny základ. Politici sa konečne musia naučiť počúvať nás, ľudí. Nie my ich. Toho už máme dosť. A ak nie, oni sa musia báť nás, nie my ich! Blíži sa 8. máj. Je čas spomenúť si, že za slobodu a demokraciu treba bojovať. Skončí sa núdzový stav a ulice a námestia budú voľné. Snáď to leto bude stáť za to,“ končí Dušan Deván tak trochu záhadne svoj status.

Ignorujú fakt, že moc pochádza od občanov. Chmelár burcuje: Nedajme si vziať referendum!
"Ministerka spravodlivosti, ktorá povie, že referendum o predčasných voľbách je v rozpore s princípmi právneho štátu, nemá čo robiť vo svojej funkcii. Musí totiž vedieť, že v demokratickom štáte pochádza moc od občanov – tak, ako to zakotvuje aj... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Ivan Brožík