AKTUÁLNE: Šeliga odstupuje z postu podpredsedu parlamentu!
05 | 05 | 2021 I René Skalný

Pokazili si to. Aj tak by sa dalo zhrnúť počínanie Juraja Šeligu, ktorý odstúpil z pozície predsedu parlamentu v reakcii na najnovší škandál. Šeliga spolu s parlamentnou kolegyňou Janou Žitňanskou a úradujúcim predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Jurajom Drobom totiž porušili vládne - protipandemické opatrenia. V noci stretli v klube konšpirátora Štefana Hríba.


Ako informuje portál HNonline: "Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga odstupuje z funkcie. Oznámil to na tlačovej konferencii.

Poslanec Za ľudí tak urobil po tom, ako ho časopis Plus 7 dní odfotil spolu s poslankyňou Janou Žitňanskou a županom Jurajom Drobom v podniku počas nočného zákazu vychádzania.

Politici sa mali stretnúť v Klube pod lampou a podľa časopisu sedeli vnútri. Tvrdia, že išlo o pracovné stretnutie.

Šeliga, Žitňanská, Droba v noci v klube aj napriek zákazu vychádzania. Navyše v podniku konšpirátora Hríba
Za ľudí si zjavne pomýlilo názov. Čo tak Nad ľudí? Sedieť v čase zákazu vychádzania v bare, ktorý mal byť zavretý. To si môžu dovoliť naozaj iba nadľudia. Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ivan Brožík


Šeliga sa ospravedlnil za zlý príklad, ktorý dal občanom. "Nebola to žiadna žúrka, bola to uzavretá časť. Ale faktom je, že takéto stretnutie malo byť v uzavretých priestoroch," dodal.

"Zlyhal som. Nie v tom, že som pracoval večer. Ale v tom, že miesto, kde sme sa stretli a kontext oslabuje vieru ľudí v protipandemické opatrenia," vysvetľoval.

Poslankyňa Jana Žitňanská sa zároveň vzdala funkcie predsedníčky výboru pre sociálne veci.

Šeliga tvrdí, že poslaneckého mandátu sa nevzdá. Podľa neho je odstúpenie z postu podpredsedu národnej rady dostačujúce.

"Samozrejme, že sa hanbím, ale na druhej strane každý politik je človek. Aj ja robím chyby, ale keď ju urobím, tak považujem za chlapské postaviť sa jej čelom," povedal. Uzatvára redakcia hnonline.sk s tým, že správu budú aktualizovať.

Ján Baránek: „Matovič nemá empatiu, je sociálny idiot a pojem sociálna politika mu nehovorí nič“
Matovičova nečakaná pro-rodinná rétorika má podľa Jána Baránka len jeden dôvod: „Myslím si, že je to prasprosté kupovanie si voličov v osadách, ktorí už ani dnes nemajú žiadne pracovné návyky.“ Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Petra Demková