Vakcíny nie sú všeliek, tvrdí Severná Kórea
04 | 05 | 2021 I

Severokórejský denník Rodong sinmun vo svojom utorňajšom vydaní vyzval ľudí, aby sa pripravili na dlhotrvajúci boj proti pandémii nového koronavírusu. Poznamenal však, že vakcíny nie sú všeliek. Informovala o tom juhokórejská agentúra Jonhap.


"Situácia v mnohých krajinách dokazuje, že vakcíny ani zďaleka nie sú všeliek. Niektoré vakcíny, ktoré sa považovali za vysoko účinné, spôsobili závažné vedľajšie účinky vrátane smrti, čo viedlo mnoho krajín k ukončeniu ich používania," napísal severokórejský denník a varoval, že človek môže byť infikovaný koronavírusom aj po očkovaní.

Denník vyzval ľudí, aby sprísnili svoje úsilie v boji proti vírusu, pričom poznamenal, že zdĺhavá pandémia koronavírusu je "nevyhnutnou realitou".

Severná Kórea minulý rok oznámila, že jej vedci vyvíjajú vakcínu proti koronavírusu. Dosiaľ nie je známe, či uspeli, uviedol Jonhap.

Pôvodne sa očakávalo, že Severná Kórea dostane do mája prostredníctvom programu COVAX približne 1,7 milióna dávok vakcín od spoločnosti AstraZeneca. Došlo však k oneskoreniu.

Severná Kórea tvrdí, že v krajine nie je koronavírus, ale prijala pomerne rýchle a tvrdé opatrenia - napríklad od začiatku minulého roka zaviedla prísne hraničné kontroly, dodal Jonhap.

Nechutnosti vo švédskej politike: Politik zatknutý za znásilňovanie detí
Politik švédskej strany zameranej na migráciu bol uväznený pre niekoľko prípadov znásilnenia maloletých. Incidenty sa údajne odohrali v rokoch 2012 až 2015, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Diana Zaťková