Šéfa NCZI za jeho pravdivé slová okamžite vykopli. „Tie táto vláda rozhodne tolerovať nemieni,“ hodnotí Draxler
04 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Doslova bleskové odvolanie nového riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií zaskočilo aj exministra školstva Juraja Draxlera. Na to, čo s ním urobila vláda rozhodne vľúdne slovo nenašiel.


Róbert Suja nastúpil na post šéfa NCZI na začiatku marca, takže dlho sa vo svojej funkcii „nezohrial“. Krk mu zlomila včerajšia tlačovka, v ktorej pomenoval niektoré veci správnymi slovami. V tomto vidí hlavný dôvod aj exminister Juraj Draxler, ktorý sa nad celou vecou pozastavil v krátkom statuse.

„Pekná ukážka vládnutia tejto vlády: z minúty na minútu odvolali šéfa Národného centra zdravotníckych informácií,“ píše na sociálnej sieti Draxler  dodáva: „Síce to bol profesionál, človek zvonku, ktorého tam zo zúfalstva zavolali pred pár týždňami, keď sa im už všetko doslova rúcalo pod rukami. A naozaj im to rýchlo dal ako-tak dokopy. Ale stačilo, že len trochu, len diplomaticky včera verejne naznačil, v akom chaose je nútený pracovať, a musel letieť.“ Podľa Draxlera pravdu táto vláda rozhodne tolerovať nemieni.



Analytik Bránik: NCZI sú smradi a neschopná a lenivá banda. Vyprodukovali reťazec idiotín a blbostí!
07 | 04 | 2021 | Petra Demková