Matovič pred voľbami: "Peňazí je dosť, len treba mafiánom klepnúť po prstoch. Dane zvyšovať nebudeme!" (VIDEO)
04 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

O politikoch je známe, že mnohí z nich sľubujú pred voľbami niečo, čo po nich už nie je pravda. Zaradil sa medzi nich aj Igor Matovič, ktorý sväto-sväte hovoril o nezvyšovaní daní. Dnes je však už situácia diametrálne iná.


Ministrovi financií pripomenuli jeho slová vo videu na facebookovom profile Zomri, kde sa s ním nielen na tému zvyšovania daní rozprávala redaktorka Hospodárskych novín. Prirodzene, zvýšiť dane sa vtedy Igor Matovič vôbec nechystal, pretože sa hotoval mafiánom klepať po prstoch a z nich eurá dostať. Teraz, po roku jeho vlády je situácia taká, že prsty majú mafiáni celé a Matovič, aby mal peniaze za zalepenie očí ľuďom, ktorí ho už majú plné zuby, ide zvyšovať DPH!
Ak vieme investovať do rozumných vecí, z vyrovnaného rozpočtu nerobme mantru

Redaktorka sa Matoviča spýtala, že keď bude v budúcej vládnej koalícii či siahne alebo nesiahne ku zvyšovaní daní. „Myslím si, že by sme sa mali dohodnúť na tom, že investovať do statkov, ktoré nám spoločne, ako spoločenstvu, zostanú je správne, a vtedy by nás až tak nemalo mrzieť, že ten deficit urobíme,“ začal trochu záhadne Igor Matovič, ktorý svoje slová ďalej vysvetlil. „Čiže neurobil by som čisto mantru, mantru, mantru z vyrovnaného rozpočtu ak vieme investovať rozumne a do rozumných vecí.“ A dane áno, alebo nie? „Vracia redaktorka Matoviča späť k téme. „Ak by sme nemali mať cieľ silou mocou mať vyrovnaný rozpočet, lebo si povieme, že investujeme do správnych vecí, nemusíte mať ani cieľ zvyšovať dane,“ opäť sa vyhol priamej odpovedi šéf OĽaNO.



A tak teda prišla logická, priama otázka: „Budete podporovať zvyšovanie daní po voľbách?“ Nuž a tu je konečne priama odpoveď: „Nebudem podporovať, pretože si myslím, že peňazí je dosť, len treba naozaj mafiánom klepnúť po prstoch,“ odpovedal Igor Matovič. Nuž, pri jeho pláne zvýšiť DPH na 25 % sa zdá, že za rok čo je pri moci, mafiánom buď po prstoch klepal zle, alebo na „špajchlovanie“ v nose minul až priveľa peňazí, že teraz mu chýbajú keďže sa chce niektorým ľuďom opäť zaľúbiť. Začína mu totiž tiecť do topánok, pretože Slováci si želajú zmenu a jeho odchod z vlády. Musí teda niečo urobiť. Prehodil teda kabát a ide – zvyšovať dane.

Schyľuje sa k ďalšej vojne Matovič verzus SaS! Dôvod? Avizované zvýšenie DPH
Aký-taký pokoj zbraniam medzi SaS a Igorom Matovičom trval len čosi vyše mesiaca. Zdá sa, že ministrom financií avizované zvýšenie DPH bude spúšťačom problémov v koalícii. Schyľuje sa k ďalšej vojne? To by mohlo znamenať jej definitívny... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik