Danko pomáhal českému ministrovi, je z toho poriadny škandál
04 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

České médiá dnes prišli so škandalóznou informáciou o plánovanej ceste ministra vnútra Jana Hamáčka do Moskvy, ktorá sa napokon neuskutočnila. V celej kauze sa objavilo aj meno slovenského politika a bývalého šéfa národnej rady Andreja Danka.


Podľa médií návšteva Hamáčka v Moskve totiž nemala byť kamuflážou pred oznámením noviniek v kauze Vrbětice, ako to bolo prezentované, ale snahou vymeniť práve spomínané Vbětice za dodávky vakcíny Sputnik V a konania rusko-amerického summitu v Prahe.
Danko o ničom nevie

Podľa českého webu Seznam Zprávy Hamáček si mal Danka zavolať na pomoc, aby mu pomohol dohodnúť schôdzku s človekom blízkym Vladimírovi Putinovi. Malo ísť o šéfa Štátnej dumy Vjačeslava Volodina.

Vojna o referendum. Kolíková ide proti vôli ľudí, Drgonec jej odkazuje, že sa iba bojí o svoje koryto
Ministerka Kolíková ide proti referendu o predčasných voľbách. Ústavný právnik Drgonec jej nič nedaroval a tvrdí, že referendum byť môže a že Kolíková sa bojí o svoje koryto. Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Peter Sulek


Danko však odmieta, že by ho Hamáček volal do Moskvy, aby tutlali Vrbětice. „Jedinou témou, o ktorej mám vedomosť, bol Sputnik. Ostatné sú vnútroštátne české záležitosti, ktoré si musia oni doma vyriešiť,“ povedal pre eReport.sk bývalý predseda národnej rady s tým, že v tej dobe o kauze Vrbětice nemal vedomosť.
Niečo za niečo

Podľa zdrojov, na ktoré sa odvoláva web, mal Hamáček oznámiť tieto svoje plány účastníkom schôdzky 15. apríla v kancelárii ministerstva vnútra. Išlo o to, že ponukou mala byť dohoda s Ruskom, v rámci ktorej mala byť odložená vrbětická kauza a Rusko malo za to výmenou dodať milión dávok ruskej vakcíny. 


Samotný Hamáček odmieta taký obsah jednania. „To je úplný nezmysel. Neviem, kto vám to povedal,“ reagoval na novinárske otázky. Podľa Danka je celá kauza iba politickou hrou, ktorej sa nechce zúčastniť.

Táto vláda je synonymom amaterizmu, arogancie a psychopatického testovania utrápených ľudí, tvrdí Becík
Opozícia včera priniesla do prezidentského paláca takmer 600-tisíc podpisov za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Podľa Branislava Becíka tento „Hlas ľudu – Hlas Boží“ by mala Zuzana Čaputová vyslyšať a umožniť ľuďom napraviť to, čo pri... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik