Bill Gates opäť apeluje: "Čakajú nás oveľa ničivejšie pandémie, pripravte sa!"
04 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Miliardár Bill Gates, ktorý práve ohlásil po 27 rokoch rozvod so svojou manželkou, má, zdá sa, aj iné problémy. Na srdci mu leží dobro celého ľudstva, a preto varuje: Súčasná pandémia koronavírusu by mala svet pripraviť na tie ďalšie, podstatne ničivejšie.


Súčasná pandémia koronavírusu by mala podľa vizionára Billa Gatesa pripraviť svet na ďalšie pandémie. Tie sa podľa neho môžu vyskytovať aj každých 20 rokov a nikto nevie, čo prinesú, informuje portál 1pluska.sk

"Pandémia koronavírusu bola najväčšou udalosťou, korú väčšina z nás zažije za celý život," uviedol zakladateľ Microsoftu Bill Gates v rozhovore cez Skype pre Financial Times. Napriek tomu Gates trvá na tom, že ľudstvo by sa z tejto pandémie malo poučiť, pretože stále „nie sme pripravení na ďalšiu pandémiu,“ myslí si miliardár.

Pandémia alebo nie, šialenstvo online nakupovania tu zostane, predpovedá Amazon
04 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

10-krát horšia

Podľa Gatesa môže byť nasledujúca pandémia aj 10-krát horšia ako tá súčasná. A čo je ešte alarmujúcejšie, nemusíme na ňu čakať až tak dlho. Vďaka rozsiahlemu turizmu sa môže opakovať každých 20 rokov.

„Smutnou realitou zostáva, že COVID-19 nemusí byť poslednou pandémiou. Nevieme, kedy udrie ďalšia, ani to, či to bude chrípka, koronavírus alebo nejaké nové ochorenie, ktoré sme nikdy predtým nevideli,“ varuje Gates.

Filantrop sa tiež bojí, že pandémia môže v budúcnosti rozpútať nový jav „nerovnosť imunity“, kde budú mať prístup k vakcíne proti koronavírusu iba najbohatší ľudia.

Putinovi ľudia. Ruskí miliardári podávajú žalobu
Štyria ruskí miliardári a Ruská štátna ruská spoločnosť Rosneft podľa blikk žalujú vydavateľstvo HarperCollins. Žaloba sa týka ohovárania a zverejnenia osobných a dôverných informácií. Kniha Putinovi ľudia vyšla v roku 2020. Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Bohatí verzus chudobní

„Bohaté národy už mesiace nakupovali dávky vakcín, aby začali očkovať svojich ľudí v okamihu, keď budú tieto vakcíny schválené. Ale za súčasného stavu budú krajiny s nízkym a stredným príjmom schopné v priebehu budúceho roka podať vakcínu iba asi jednému z piatich ľudí, ktorí tam žijú.“

Gates upozorňuje, že jediným riešením, ako pandémiu zvládnuť, je zaočkovať každého. Pokiaľ sa tak nestane, stále sa budú vyskytovať nové ohniská nákazy a rozširovať sa. Všetko závisí na tom, či si bohaté krajiny uvedomia, že zaočkovať iba svojich občanov nestačí.

New York Times: Matovičovi vybuchol Sputnik priamo do ksichtu!
Politické otrasy na Slovensku sú príkladom toho, ako môže mať ruská vakcínová diplomacia, ktorá rozdelila politikov v celej Európe, negatívne vedľajšie účinky na prijímajúcu krajinu. Informuje o tom New York Times. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Diana Zaťková