Vláda so schválením núdzového stavu parlamentom bezcharakterne manévruje s časom
03 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Predložiť materíál do Národnej rady Slovenskej republiky na poslednú možnú hodinu. Tak, ako Programové vyhlásenie vlády. Aby mohli ťahať núdzový stav čo najdlhšie. To je naša "hrdá a transparentná vláda". Nie, to je bezcharakterná, bezohľadná a "pokakaná" vláda.


Avšak - "núdzový stav sa zrejme nedožije ani schvaľovania v parlamente, čoskoro skončí." Dalo by sa vyvodiť z článku na portáli startitup.sk.
Uvidíme čoskoro

Portál sa odvoláva na ministerku Kolíkovú. Tá pripúšťa možnosť, že "vláda zruší vyhlásený núdzový stav ešte predtým, ako sa návrh na jeho predĺženie dostane do Národnej rady (NR) SR. "

"Núdzový stav sa podľa ministerky každý týždeň prehodnocuje. Aktuálny vývoj pandemickej situácie na Slovensku vníma Kolíková priaznivo. Preto sa domnieva, že vláda rozhodne o zrušení núdzového stavu a návrhom na jeho predĺženie sa tak parlament už nebude musieť zaoberať." Píše startitup.sk.
Pasca na demokraciu zvaná protipandemický zákon

„Protipandemické opatrenia musíme uvoľňovať postupne.  Preto sme potrebovali mať ešte také opatrenia, ktoré vyplývajú z núdzového stavu. A ktorými sa môžu napríklad riadiť nemocnice,“ tvrdí podľa nami citovaného zdroja  ministerka. Avizuje, že v máji by už mohol byť na stole pandemický zákon i právna úprava k hospodárskej mobilizácii, ktorá by riešila fungovanie nemocníc." Pandemický zákon však podľa najnovších informácií môže obsahovať doložku o zákaze zhromažďovania sa.

(Medzititulky red. HD.)

Kolíková „vytiahla“ na Matoviča vážny dokument! Ten ukazuje, že koalícia nemá šancu vydržať
Márii Kolíkovej už očividne došla trpezlivosť s Igorom Matovičom. Na sociálnej sieti zverejnila dokument, Memorandum dobrého vládnutia. Uviedla, že ten mali koaliční lídri nedávno na stole. V memorande sú v podstate úplne bežné zásady slušného... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Petra Demková